Nieuws  
 

Amsterdam Airport Schiphol biedt vanaf vandaag gratis WiFi aan op de hele luchthaven voor- en achter de paspoortcontrole. Zelfs tot aan de gates is er gratis WiFi. Met deze nieuwe service kunnen passagiers een uur lang gratis gebruik maken van draadloos internet met elk apparaat waarmee ingelogd kan worden. Deze service is een resultaat van een samenwerking tussen KPN en Schiphol.

Om gebruik te maken van WiFi-voorzieningen op Schiphol selecteert de gebruiker na het opstarten van de laptop of PDA het beschikbare netwerk 'KPN' en start de internet browser op. Op de inlogpagina worden vervolgens twee keuzemogelijkheden aangeboden: de gratis dienstverlening met beperkte tijd 'Free WiFi' en de Premium Service 'Premium WiFi'. Deze Premium Service is de uitgebreide en betaalde dienstverlening van KPN met bijbehorende snelheden, een VPN optie en de mogelijkheid om gratis te printen in een van de KPN Internet Centers.

"We zijn er ontzettend trots op dat we al onze bezoekers en reizigers nu gratis WiFi kunnen aanbieden. Schiphol is de eerste grote luchthaven in Europa met gratis draadloos internet. Hiermee laten we weer zien dat Schiphol een innovatieve en toonaangevende luchthaven is met gastvrijheid hoog in het vaandel", aldus Otto Ambagtsheer, directeur business area Consumers.

"Internet is al lang niet meer alleen iets voor thuis of op kantoor; ook onderweg willen mensen snel en veilig verbinding kunnen maken. Schiphol is bij uitstek zo'n plek, waar je draadloos internet graag wilt gebruiken. Zakenreizigers willen tot aan vertrek of direct bij aankomst 'in de lucht zijn'; ook particuliere reizigers willen vaak een laatste email versturen of zich verheugen op het weerbericht voor de plaats van bestemming. Dat maken we nu nog makkelijker met mogelijkheden voor premium én gratis WiFi-diensten op een oppervlakte van 600.000m2 op Schiphol", aldus Albert Vergeer, directeur Internet, Telefonie & Televisie bij KPN.

Bron: Schiphol

Plaats op:
Datum: 2 januari 2011
Gerelateerde artikelen  
10-11-2011 Nieuws De Wifi Check: geen zorgen over draadloos internet
22-12-2011 Nieuws Gratis Wi-Fi in 86 procent van de Nederlandse hotels
15-01-2009 Nieuws Met behulp van sms de auto terugvinden op Schiphol
13-02-2010 Nieuws Event-wifi biedt gegarandeerd goed draadloos internet op congressen
25-02-2013 Nieuws Hotels bieden steeds meer gratis internet en andere extra’s voor zakengast
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2019 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,63 seconden.