Nieuws  

CongresWereld heeft tijdens de Dag van de Toegevoegde Waarde ook nog een primeurtje. Wij zijn één van de pilotcongressen voor een verrassende nieuwe tool: "What's On?"  van Triqle Event Intelligence.

"What's On?" biedt real-time programma informatie aan de bezoekers van een congres of event. Wat gebeurt en op dit moment, hoe ziet het programma er straks uit, wat gebeurt waar, je kan het allemaal in één oogopslag zien. Maar er is meer, want zo kan je ook alle details over sessies raadplegen én gelijk reageren door je comment te plaatsen of gebruik te maken van de like/dislike button.
En "What's On?" is via allerlei manier te raadplegen, zoals schermen, internet en mobiele telefoons (onafhankelijk van systeem). Hiermee ontstaat een platformonafhankelijke tool, die het ontwikkelen van een eigen event-app overbodig maakt. En dat scheelt behoorlijk in de kosten (niet alleen de app zelf, maar ook het ontwikkelen voor verschillende platformen als Apple (OS) en Android is een kostbare zaak).

Gerrit Heijkoop, een van de mensen achter Triqle is erg enthousiast: "What's On?" is voor iedereen toegankelijk en biedt organisatoren de mogelijkheid om wijzigingen in het programma direct door te voeren en bij de deelnemers te brengen. Zo hebben zij altijd de meest up-to-date informatie en weten ze precies waar ze moeten zijn."
Heijkoop is zelf jarenlang organisator geweest en de tool is dan ook deels vanuit zijn eigen behoefte ontstaan: "Het event programma is nu interactief te gebruiken, zowel voorafgaand, tijdens als na afloop van het evenement. Deelnemers kunnen ook eenvoudig hun programma delen via Twitter of Facebook. Daarmee vullen we een behoefte in die ik al tijden constateerde tijdens mijn congressen. We kunnen de congreservaring interactiever en langer (voor en na het congres zelf) maken."

Een mooie gelegenheid om ook even stil te staan bij Gerrit Heijkoop zelf. Daarom onze 'vier vragen'  aan Gerrit:

Wat is jouw passie/zakelijke drijfveer?
"De wereld is één groot theater!" luidt mijn levensmotto. Er is op onze aarde ontzettend veel te zien, te maken en te beleven. Ik stel mijzelf tot doel om gedurende de tijd dat ik in dat theater mag verblijven, hier zo veel mogelijk van te genieten. Vivo.nu is mijn vehikel om dat waar te maken.

Wat trekt jou aan in/vind je het mooiste aan het meeting vakgebied?
Ik word gelukkig van creatieve mensen en van het creatieve proces. Mijn grootste kracht is het verbinden en enthousiasmeren van een groep mensen om samen een concreet resultaat te bereiken. Ik ben gefascineerd door de enorme rol die online sociale netwerken hierbij kunnen spelen.

Waarom moeten deelnemers jouw sessie kiezen?
Alleen deelnemers die bereid zijn om een actieve bijdrage te leveren, mogen deelnemen aan mijn workshop. Ik zal kort mijn visie schetsen op de kracht en toegevoegde waarde van sociale netwerken en de mogelijkheden daarin van ‘social media'. Door gebruik te maken van onze ‘collectieve intelligentie' gaan we op zoek naar een concrete vertaling van die visie naar onze dagelijkse praktijk.

Wat zie jij als belangrijkste trend in de meeting industrie?
De verschuiving van het ‘perspectief van handelen': niet de organisator van een congres of evenement bepaald de agenda, maar de behoefte van de deelnemers komt veel meer centraal te staan. Deelnemers zullen gaan eisen dat zij mogen ‘co-creëren' in plaats van achterover leunen om de zoveelste ‘expert' te horen. De kracht van het event zit hem in het bundelen en uitwisselen van kennis en creativiteit, niet meer in het overdragen van kennis.

De Dag van de Toegevoegde Waarde en "What's On?"

Zoals gezegd in DvdTW een van de pilotprojecten, want de tool gaat in januari echt van start (dan worden ook de tarieven bekend).
Wil je zelf meekijken hoe een en ander in zijn werk gaat, kijk dan op http://dvdtw.triqle.eu (via je pc of mobiel) en volg het programma, maar bijvoorbeeld ook de twitterfeed over #DvdTW!

  

Laatste kans om je in te schrijven voor DvdTW 2010
Ben jij organisator of opdrachtgever en heb je je nog niet ingeschreven? Meld je dan nu nog snel aan voor de Dag van de Toegevoegde Waarde op maandag 13 december 2010.
Kijk hier voor alle informatie en het aanmeldformulier
 

 

Share |

Plaats op:
Datum: 7 december 2010
Gerelateerde artikelen  
06-12-2010 Nieuws De passie van DvdTW spreker Marga Groot Zwaaftink
07-12-2010 Nieuws DvdTW: Leren van de mensen die bij TEDxAmsterdam betrokken zijn
27-10-2010 Redactie De Dag van de Toegevoegde Waarde 2010
30-11-2010 Nieuws Badge2Match wint European RFID award
25-11-2010 Nieuws De Dag van de Toegevoegde Waarde (#DvdTW) volop tips voor organisers
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,63 seconden.