Nieuws  

Afgelopen donderdag 4 november was het Dorint Hotel Amsterdam Airport de locatie waar MPI Nederland in samenwerking met Green Meeting Industry Council (GMIC) haar leden een verdiepingsslag gaf in Corporate Social Responsibility (CSR). Duurzaam, groen, milieubewust je leest er overal over en iedereen wil zijn steentje bijdragen maar hoe kan je een meeting of event nou écht groener en duurzamer maken?

  

Onder begeleiding van Babs Nijdam van GMIC Nederland, Roger Simons, Manager CSR & Sustainable Events MPI International en Guy Bigwood, president GMIC 2010-2011 en MCI Group Sustainabiliy Director, kregen de leden van MPI Nederland een aantal zeer praktische en werkbare tools en tips om CSR in de praktijk van een event of congres te implementeren. Ook de locatie was om een speciale reden gekozen voor deze bijeenkomst. Het Dorint Hotel Amsterdam Airport is namelijk het eerste hotel ter wereld dat onlangs een volledig duurzame green & fairtrade etage heeft geopend.

Voorafgaand aan de bijeenkomst werd het hernieuwde sponsorcontract met Parthen, the meeting services company, getekend. Parthen verbindt zich voor de duur van een jaar wederom als Gold Sponsor aan MPI Nederland.

 

Na de boekpresentatie van de volledig herziene druk van Conference Management van John E. Moreu ging MPI Nederland voorzitter Roel Frissen in een vraaggesprek met Babs Nijdam in op het nieuw opgerichte GMIC Nederland dat binnenkort een heus chapter hoopt te worden als de grens van dertig leden is bereikt. Roger Simons presenteerde daarna de allernieuwste online tool van MPI International waarmee het planners en suppliers gemakkelijk wordt gemaakt om de impact van een meeting en event op milieu en maatschappij te meten. Guy Bigwood is een erkend pionier op het gebied van CSR en duurzame ontwikkeling in de meeting- en eventbranche en schrijver van o.a.  het Copenhagen Sustainable Meetings Profotol (COP 15). De missie van Guy is om de wereldwijde meetingindustrie duurzaam te maken. In een zeer interessante presentatie ging hij dieper in op allerhande praktische tips en tools waarmee de leden van MPI Nederland direct aan de slag kunnen bij de organisatie van hun volgende meeting of event.

Op 10 januari 2011 zal de volgende MPI Educational en tevens nieuwjaarsbijeenkomst plaatsvinden met als onderwerp: Insight in Sport Events. Meer informatie volgt binnenkort op de website www.mpiweb.nl

Plaats op:
Datum: 8 november 2010
Gerelateerde artikelen  
23-08-2010 Nieuws Nederlandse Chapter voor Green Meetings Council
29-10-2010 Nieuws MVO nieuws: oktober 2010
30-09-2010 Nieuws Nederland heeft eigen afdeling Green Meeting Industry Council
12-04-2012 Nieuws Hybride ervaren met GMIC Nederland tijdens Sustainable Meetings Conference
02-01-2008 Nieuws Parthen nieuwe strategische partner voor MPI Nederland
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2019 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,62 seconden.