Nieuws  
 

Accor Nederland heeft haar hotels uitgerust met Automatische Externe Defibrillators (AED’s). Deze apparaten, die nu in alle Sofitel, Novotel, Mercure, Ibis, Formule 1 en Etap hotels aanwezig zijn, vergroten de overlevingskans van gasten met een acute hartritmestoornis aanzienlijk.
“In onze hotels overnachten jaarlijks meer dan 2,5 miljoen gasten,” zegt Arnoud Perulli van Accor Nederland. “Dat rechtvaardigt zonder enige twijfel de aanwezigheid van dit soort apparatuur. In onze hotels zijn meer dan zeshonderd bedrijfshulpverleners actief. Zij zijn allemaal getraind in het omgaan met de defibrillator. Hiermee is onze organisatie zodanig ingericht dat we levens kunnen sparen van hotelgasten die plotseling met hartproblemen te maken krijgen.”
Peter Dingemans van Hartpatiënten Nederland is blij dat Accor Hotels Nederland op deze manier investeert in de gezondheid van de hotelgasten. “Hart- en vaatziekten zijn de belangrijkste doodsoorzaak in Nederland. Jaarlijks sterven meer dan 45.000 mensen aan deze aandoeningen. Gelukkig daalt dit aantal. Wij vinden het heel belangrijk dat grote organisaties als Accor Hotels Nederland bereid zijn een bijdrage te leveren aan een verdere afname van dit sterftecijfer.”
Tot voor kort was het alleen voor medisch personeel toegestaan een defibrillator te bedienen. Bedrijfshulpverleners die geen specifiek medische opleiding hebben gehad, mogen er eveneens gebruik van maken. Hoewel het apparaat eenvoudig is te bedienen, hebben de BHV’ers van Accor Hotels Nederland een cursus gevolgd. Als zij de AED openmaken, krijgen zij via het apparaat instructies. Als die zijn opgevolgd, beoordeelt de AED zelf of een stroomstoot noodzakelijk is. Een patiënt bij wie nog een hartslag wordt geconstateerd, zal nooit worden gedefibrilleerd.
Bron: zakenreisnieuws

Plaats op:
Datum: 16 juli 2007
Gerelateerde artikelen  
02-07-2007 Nieuws Rookboetes bij Accor en Mövenpick Hotels
06-10-2008 Nieuws Accor lanceert A|Club, het nieuwe wereldwijde loyaliteitsprogramma
26-01-2009 Nieuws Sofitel Amsterdam eerste MGallery hotel in Nederland
08-05-2012 Nieuws Primeur Accor Hotels Nederland en AirPlus Meeting Card
10-12-2007 Nieuws Sofitel Cocagne Eindhoven eerste gloeilampvrije hotel
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,62 seconden.