Nieuws  
 

Hotel Casa 400 huisvest vanaf 1 oktober de LaptopLounge - Amsterdam RAI trotse gastheer 18e editie IBC - Hotel Landgoed Holthurnsche Hof (her)opent haar deuren - Hotel ‘de Bonte Wever' in Assen opent op 1 oktober - Worldhotels heeft wereldwijd meer dan 100.000 kamers - Accor Hotels lanceert eigen iPhone-applicatie - 550 extra vierkante meter voor De Fabrique - 25 jaar Carlton Beach - Groot feest voor hotels & zintuigen - Omnisport Apeldoorn nieuwe thuisbasis voor AFAS Tennis Classics - De Lutte en Bilderberg hotels beëindigen samenwerking - Fletcher hotels neemt residence Hunzebergen over - Sandton opent tweede Pillows Hotel in Maastricht - Zwolle Event Center geopend -  Pand020 realiseert in Amsterdam unieke werk- en vergaderplek


Hotel Casa 400 huisvest vanaf 1 oktober de LaptopLounge
Vanaf 1 oktober a.s. kunnen Amsterdamse flexwerkers terecht in de hotelbar van het nieuwe Hotel Casa 400.
Daar huist vanaf die datum de LaptopLounge, waar naast gewerkt ook genetwerkt, gebrainstormd en kennis
gedeeld kan worden.

Een plaats om te werken, ontmoeten, brainstormen en leren
De LaptopLounge is een initiatief van Marijke Krabbenbos van de Idea Company (www.ideacompany.nl) en
Catriona Ravelli van het ZZP Adviescafé (www.zzp‐adviescafe.nl). Zij waren al enige tijd op zoek naar een plek
waar zij ZZP'ers bij elkaar konden brengen en waar zij zelf konden werken. Op een netwerkbijeenkomst
kwamen zij in gesprek met William van den Berg van Casa 400, die wel oren had naar dit concept. Na
verschillende gesprekken, waarin duidelijk werd dat er sprake was van overeenkomende visies, werd de
overeenkomst getekend.

Deze zelfstandige professionals komen niets tekort
Flexwerkers die zich voor € 125 (ex btw) per maand als lid aanmelden, kunnen gebruik maken van de volgende
faciliteiten:

  • een toegangspas waarmee ze vijf dagen per week overdag toegang hebben
  • een zeer representatieve en lichte ruimte
  • wifi, stroom, printer/copier/scanner
  • onbeperkt koffie, thee en ijswater
  • dagelijks gezamenlijk koffie drinken en wekelijks een gratis miniworkshop
  • vermelding van bedrijfsprofiel op de website
  • korting van 15‐25% op de huur van een vergaderzaal (afhankelijk van de dag).
  • gezamenlijke lunch: een 10‐strippenkaart kost € 45,‐, een losse lunch € 5,‐. Elke dag wordt voor een lunchtafel gedekt in het restaurant beneden voor de LaptopLounge.

Een dagkaart kost € 20. Hiervoor krijg je dezelfde faciliteiten, behalve de korting op de zaalhuur en de
vermelding op de website.


Amsterdam RAI trotse gastheer 18e editie IBC
De nieuwste (technische) ontwikkelingen op televisiegebied zijn de afgelopen dagen gepresenteerd in Amsterdam RAI. Het totaal aantal bezoekers van de International Broadcasting Convention (IBC 2010) was 48.521, dit is een stijging van 8,7% en hiermee is deze editie de twee na grootste IBC in de geschiedenis. Het gastvrije ontvangst van de stad Amsterdam werd enorm gewaardeerd door de IBC- bezoekers. Bijzonder was de presentatie van Ultra High Definition Television (Super Hi-Vision, SHV) die samen met de RAI en KPN tot stand is gebracht.

IBC is de grootste internationale vakbeurs die jaarlijks in Amsterdam plaatsvindt. Dit jaar trok de beurs 48.521 bezoekers en 1300 exposanten uit meer dan 130 landen. Met alle 12 hallen, plus een tijdelijk paviljoen maakte de IBC optimaal gebruik van het RAI-complex.


Hotel Landgoed Holthurnsche Hof (her)opent haar deuren
Na een bouwtraject van een jaar heropende Landgoed Holthurnsche Hof aan de Zevenheuvelenweg in Berg en Dal op ludieke wijze het nieuwe hotel, restaurant, ontbijtlounge, dakterras en vergadercomplex. Holthurnsche Hof - gebouwd op de resten van een Romeinse pottenbakkerij - is nauw verbonden met het archeologische erfgoed van de streek en zal ook in de toekomst in het hotel opgravingen tentoonstellen.

Landgoed Holthurnsche Hof bij Berg en Dal heette vroeger de Holdeurn en onder die naam kennen archeologen het ook. Tussen 1938 en 1942 is bij opgravingen op het terrein, zo'n twintig hectare groot, een Romeinse potten- en pannenbakkerij gevonden en kwamen er "duizelingwekkende hoeveelheid" Romeinse dakpannen en aardewerk naar boven. 

Ludieke entree
De historische band met de Romeinen werd tijdens de opening nog eens onderstreept met de ludieke entree van "Centurion Jurriaan II van Novio Magius Ulpia Batavorum": Jurriaan de Mol (directeur van het Regionaal Bureau voor Toerisme Arnhem Nijmegen). Hij kwam met paard, slaaf en strijdwagen om het hotel officieel te openen. Met het overhandigen van een campagne poster met de slogan "De Romeinen hebben hier al gelogeerd - Nu jij nog!" aan Algemeen Directeur Pjotr van der Horst was de opening een feit.

Daarmee werd het hotel officieel heropend en biedt de moderne mens een schitterend complex met 57 kamers en airconditioned suites (waaronder een suite met sauna en één met jacuzzi), een restaurant met schitterend dakterras uitkijkend over de heuvels van Berg en Dal, ontbijtlounge en terras en een schitterende hotel lounge met openhaard. Het state of the art vergadercomplex met 17 zalen biedt vergaderruimtes voor groepen van 2 tot 350 gasten. Bron: Tourpress


Hotel ‘de Bonte Wever' in Assen opent op 1 oktober
Het nieuwe hotel ‘De Bonte Wever' dat in Assen rond de ijsbaan is gebouwd, wordt vrijdag 1 oktober officieel geopend met ‘een groot feest voor iedereen'. Het motto van de nieuwe accommodatie is ‘Feel good, have fun'.
Bij de bouw van het hotel is rekening gehouden met de eisen om in aanmerking te komen voor een ‘Green Key Label', het label voor milieuvriendelijke hotels. Gasten van het hotel kunnen gebruik maken van de ijsbaan, de fitnessschool ,het wedstrijdbad, het subtropisch zwemparadijs, de sauna, de schoonheidssalon, het uitgaanscentrum, de vergaderzalen en de sportwinkel.

De Bonte Wever is ooit opgericht door ondernemer Hennie van der Most. Het complex werd vorig jaar verkocht aan zakenman Jan Smit. In de Bonte Wever werken 150 mensen. Dat is 40 man personeel meer dan vorig jaar.
Bron: De Krant van Midden Drenthe / Film: RTV Drenthe

Worldhotels heeft wereldwijd meer dan 100.000 kamers
Met de toevoeging van 45 nieuwe hotels heeft Worldhotels nu meer dan 100,000 kamers onder haar paraplu.
De keten realiseert daarnaast - zelfs in deze moeilijke tijden - een gestage groei. In het congres- en vergadersegment wordt de verkoop fors gestimuleerd (groei 25%) door het HIGH 5 MICE incentive programma, waarbij boekers een gift voucher ontvangen voor elke 5.000 euro aan bestedingen. Deze actie wordt nog tot het einde van 2010 voortgezet.Accor Hotels lanceert eigen iPhone-applicatie
Accor Hotels heeft een eigen iPhone-applicatie gelanceerd. Hiervoor werden wereldwijd al zevenhonderd hotels gefilmd. De applicatie is de eerste in de hotelbranche waar op deze schaal video's bekeken kunnen worden op de iPhone. Ook geeft de applicatie reizigers inzicht in de meest recente hotelkamerprijzen, die per dag kunnen fluctueren.
De applicatie is in zeven talen beschikbaar: Frans, Engels, Duits, Spaans, Italiaans, Braziliaans-Portugees en Nederlands. Daarnaast kunnen gebruikers nu nog preciezer zoeken en rechtstreeks kamers boeken in de drieduizend bij Accor aangesloten hotels.
Gebruikers kunnen bijvoorbeeld ook in de eerste etappe van de zoekmachine het aantal volwassenen en kinderen opgeven om het boekingsproces te vergemakkelijken.
Verder kunnen ze de route plannen naar het hotel en punten sparen bij elke reservering via het A|Club-loyaltyprogramma. Bron: Horeca entrée

550 extra vierkante meter voor De Fabrique
DeFabrique heeft een nieuwe locatie in de oude mengvoederfabriek toegevoegd aan haar mogelijkheden. Met een capaciteit van 500 gasten voor een plenaire sessie en 550 m2 vloeroppervlak is Loods 8 de ideale locatie voor een congres, presentatie of beurs.
 Als Loods 8 in combinatie met locatie Kalvermelkfabriek wordt ingezet ontstaat er zelfs een locatie van 2.300 m2 met alle vrijheid voor de inzet van stands of subsessies.
 
De karakteristieke boogconstructie in het dak geeft een zeer ruimtelijk effect. In de oude mengvoederfabriek werd Loods 8 gebruikt om het mengvoeder te verpakken voor transport, het zogenaamde ‘opzakken'. Anno 2010 is Loods 8 getransformeerd tot een industriële locatie met natuurlijke lichtinval en perfecte zichtlijnen.
Bron: High profile25 jaar Carlton Beach - Groot feest voor hotels & zintuigen
Vorige week werd er genoten, gevierd en gedanst op de plaats waar het allemaal begon: Carlton Beach in Scheveningen. In 1985 ging hier Carlton Hotel Collection van start en 25 jaar succesvol zakendoen later zit de groei er nog steeds in. Reden voor een jubileumviering zoals alleen Carlton dat kan: met alle zintuigen. Behalve vaste gasten, General Managers van de diverse Carlton Hotels en de directie werd het swingende feest opgeluisterd door prominenten uit Den Haag. Ambassadeurs en Tweede Kamerleden, genoten zij aan zij met locale ondernemers en bekende gezichten uit de society.

De viering van het 25 jarig bestaan van Carlton Beach is onderdeel van een jaar vol feestelijkheden in de gehele Carlton Hotel Collection. Maar omdat de verjaardag van het hotel samenvalt met de verjaardag van de groep, was het gisteren extra feest. En dat was te merken. Het thema '25 years celebrating the senses' was in elk aspect doorgevoerd.


Omnisport Apeldoorn nieuwe thuisbasis voor AFAS Tennis Classics
Vanaf 2011 is Omnisport Apeldoorn een groot sportevenement rijker. AFAS Tennis Classics, het vier dagen durende tennistoernooi voor oud-tennissers van wereldniveau, verhuist volgend jaar van Eindhoven naar Apeldoorn. De organisatoren van het tennistoernooi lieten hun oog op Omnisport Apeldoorn vallen vanwege de meer centrale ligging. De voormalige wereldtoppers die het straks tegen elkaar gaan opnemen zijn Grand Slam finalisten, koplopers van de wereldranglijst of Davis Cup veroveraars. In het voorjaar van 2011 wordt bekend gemaakt welke spelers deelnemen aan het eerste toernooi in Omnisport Apeldoorn.


De Lutte en Bilderberg hotels beëindigen samenwerking
Hotel Landgoed de Wilmersberg in De Lutte en Bilderberg hotels beëindigen per 31 december aanstaande. hun samenwerking. Het Twentse hotel is sinds 2000 gelieerd aan Bilderberg. 
Het hotel heeft in de afgelopen jaren door een soft franchise overeenkomst gebruik gemaakt van het merk Bilderberg, de distributiekanalen, de marketinguitingen en salesapparaat. Deze samenwerking is succesvol geweest, maar past niet meer bij de door beide partijen gekozen strategie voor de toekomst.  Bilderberg wil zich volledig concentreren op de hotels die in eigendom zijn of een lange leasehold hebben.  Agfra Holding, de eigenaar van het hotel, wil een eigen stijl neerzetten en gaat vanaf 1 januari 2011 in een gerenoveerd landgoedhotel met een nieuw team de toekomst in.
Bron: Tourpress


Fletcher hotels neemt residence Hunzebergen over
Hotelketen Fletcher neemt per 15 oktober het hotel van Landgoed Residence Hunzebergen over. Het is het derde hotel van Fletcher in Drenthe, ‘en niet de laatste', impliceert CEO Rob Hermans. Het nieuw overgenomen hotel in Drenthe is volgens Hermans het ‘meest complete hotel' dat de keten in zijn portefeuille heeft. ‘Compleet in de zin van faciliteiten, en het bedienen van zowel de zakelijke als leisure markt. Het is een heel compleet product. Van het Drentse hotel gaat alleen de exploitatie naar Fletcher. Het vastgoed blijft in handen van de huidige eigenaar.
Met de overname van residence Hunzebergen heeft Fletcher nu 41 hotels. In de toekomst wil de hotelgroep graag verder groeien, maar blijft de keten wel in Nederland.
Bron: Misset Horeca


Sandton opent tweede Pillows Hotel in Maastricht
Sandton Hotels gaat het kleinschalige urban boutiquelabel Pillows uitrollen naar meer steden. Na Zwolle komt in november in Maastricht de tweede Pillows. De uitrol is onderdeel van een veel omvangrijker groeiplan. De komende drie jaar voegt Sandton tenminste 15 hotels toe aan het portfolio.


Zwolle Event Center geopend
Nieuwe locatie opent deuren voor meetings van 250 tot 3.500 gasten
Donderdag 9 september 2010 was een spannende dag voor Zwolle Event Center. Op deze dag opende het nieuwste event center van Nederland haar deuren op spectaculaire wijze. Met een belevingsvolle openingsact worden de aanwezige gasten niet alleen op ludieke wijze welkom geheten, maar maken zij direct kennis met de mogelijkheden van deze veelzijdige locatie. Op de opening worden ruim 300 gasten verwacht.

Zwolle Event Center is de nieuwste aanwinst van exploitant Libéma en biedt ruimte voor meetings, congressen, relatie-events en bedrijfsfeesten van 250 tot 3.500 gasten. Deze locatie gaat, door een samenwerking met Heuvelman Sound & Vision en Stagelight, over een volledig licht- en geluidsplan beschikken en wordt daarmee een zogenaamde plug & play locatie. Hiermee wordt ingespeeld op de stijgende vraag naar kant-en-klare meetinglocaties. Zwolle Event Center is geïntegreerd in IJsselhallen Zwolle wat een uitbreiding van een event tot 7.000 gasten mogelijk maakt. Libéma biedt al twee andere plug & play locaties: Eventron (op het terrein Autotron Rosmalen) en het nieuwe 1931 Congrescentrum Brabanthallen.


Pand020 realiseert in Amsterdam unieke werk- en vergaderplek
Op 1 oktober 2010 opent pand020 in Amsterdam haar deuren. Het nieuwe verzamelpand is gevestigd in een monumentaal en inspirerend kantoorgebouw in Cultuurpark Westergasfabriek. Pand020 biedt zelfstandig professionals een flexibele of vaste werkruimte in een creatieve omgeving. Ook kunnen bedrijven en instellingen er tijdelijke kantoorruimte huren en zalen voor een vergadering, workshop of training. Pand020 richt zich als eerste in Nederland specifiek op de sector HR en organisatieontwikkeling. Hierbij staat ondernemerschap en persoonlijke groei centraal.

Historische locatie
Pand020 is gevestigd in het voormalige stadsdeelkantoor op het terrein van de Westergasfabriek. Het historische en volledig gerenoveerde pand dateert uit 1885 en is ontworpen door architect Isaac Gosschalk. Pand020 transformeert 600 m2 tot een licht en ruim kantoorpand. De stijlvolle, strakke inrichting is een mix van modern design en vintage meubelen. De unieke locatie, met uitzicht op het stadspark, is centraal gelegen en met openbaar vervoer en auto makkelijk bereikbaar.

Flexibel werken en vergaderen
Pand020 beschikt over 17 betaalbare en compleet ingerichte ruimtes. Bij binnenkomst is er een receptie, leestafel en een grote open ruimte met 30 flexibele werkplekken. Daarnaast zijn er 3 comfortabele coach/overlegplekken, 7 rustige werkkamers en 4 vergaderruimtes voor 8 personen. Voor grotere gezelschappen zijn op de eerste verdieping 2 multifunctionele zalen beschikbaar met een capaciteit tot 40 personen.

Mens en organisatie
Door de focus op HR is pand020 met name geschikt voor ZZP'ers die werken aan de ontwikkeling van mens en organisatie. Denk daarbij aan (interim) managers, organisatie- en communicatieconsultants, trainers, coaches en HR-adviseurs. Bovendien is pand020 ideaal voor bedrijven en instellingen die voor werknemers of relaties een originele locatie zoeken voor het organiseren van een zakelijk evenement.

Kruisbestuiving ondernemers
Melliemke de Smit, initiatiefnemer en eigenaar: "Met pand020 heb ik in Amsterdam voor kleine zelfstandigen de ideale werkplek willen creëren. Door partijen samen te brengen die werken binnen hetzelfde vakgebied ontstaan nieuwe ideeën en effectieve samenwerkingsverbanden. Om dit te faciliteren initieert pand020 workshops, lezingen, trainingen en netwerkbijeenkomsten met de ondernemers en bedrijven die zich aan pand020 verbinden. Ook wordt er samengewerkt met hogescholen en universiteiten." www.pand020.nl

Share |

Plaats op:
Datum: 29 september 2010
Gerelateerde artikelen  
17-11-2010 Nieuws Filmpje: Hotel bouwen in 6 dagen!
08-07-2007 Nieuws Sandton Hotels timmert hard aan de weg met weer een nieuwe Pillows-hotel
25-10-2010 Nieuws Venue-viral: Evoluon in goud gehuld
02-12-2010 Nieuws 1931 Congrescentrum Brabanthallen geopend
03-10-2010 Nieuws Oktober KennisMaand: Hotel Okura gaat Gevecht met JetLag aan
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2019 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,71 seconden.