Nieuws  
 

Nieuw sportpaleis Ahoy bereikt hoogste punt - Business Centre Nederland nieuwste vergaderlocatie in Rotterdam - Hotel Conferentiecentrum Zonheuvel vanaf nu Klimaatneutraal - Schiphol en RAI werken samen aan gastvrij onthaal - Regionale MVO Award voor Scandic Sanadome Nijmegen - Amadore Wellnees Hotel De Kamperduinen door Karla Peijs geopend - Hotelgasten produceren eigen elektriciteit


Nieuw sportpaleis Ahoy bereikt hoogste punt
Capaciteit gaat definitief naar ruim 15.000 personen

Onder toeziend oog van Wethouder Karakus werd op donderdag 22 april één van de in totaal zeven imposante dakspanten boven op het Sportpaleis van Ahoy bevestigd. Hiermee werd het hoogste punt bereikt tijdens de modernisering van de Rotterdamse evenemententempel. Ook maakte Ahoy bekend dat het straks, na de ingrijpende verbouwing, aan meer dan 15.000 concertbezoekers plaats kan bieden.

Sinds 1 maart 2010 is het Sportpaleis, de grootste zaal van Ahoy, gesloten vanwege de grootschalige modernisering. Eén van de meest bijzondere momenten in dit project vond
donderdag 22 april plaats. Een kraan van maar liefst 120 meter hoog die door ongeveer 60 vrachtwagens in Rotterdam werd gebracht, hees één van de zeven enorme dakspanten van 80 meter lang tot boven Ahoy, alwaar deze bevestigd werd. Hiermee werd het hoogste punt bereikt.

Jos van der Vegt bracht ook het nieuws dat het Sportpaleis van Ahoy straks plaats biedt aan ruim 15.000 bezoekers. Van der Vegt: "Het definitieve ontwerp is inmiddels
gerealiseerd en we weten nu zeker dat de capaciteit naar 15.818 gaat. Hier zijn we uiteraard erg gelukkig mee." Het Sportpaleis van Ahoy zal tijdens North Sea Jazz open zijn voor publiek en weer grotendeels in gebruik genomen worden vanaf eind september als de Nationale Taptoe en het WK Turnen hun intrede doen. Het volledig gemoderniseerde Sportpaleis wordt in januari 2011, dezelfde maand waarin de evenementenaccommodatie 40 jaar bestaat, officieel geopend. Tevens zijn tijdens de verbouwing de Beurs- & Evenementenhallen en het Congres- & Vergadercentrum gewoon in gebruik.


Schiphol en RAI werken samen aan gastvrij onthaal

Met een nieuw Meeting Point op Schiphol Plaza intensiveren Amsterdam RAI en Schiphol hun samenwerking. Konden internationale beursbezoekers al bij Amsterdam RAI inchecken voor hun terugvlucht, nu is er ook een RAI-meeting point op Schiphol.
Tijdens ISSA/INTERCLEAN 2010 (26 - 29 april 2010), 's werelds grootste, internationale vakbeurs voor de professionele schoonmaakindustrie is een ISSA/INTERCLEAN Meeting Point ingericht op Schiphol om de internationale bezoeker zo goed mogelijk te faciliteren.

Optimale bezoekersbeleving
Vanaf het moment dat de bezoeker landt op Schiphol wordt hij of zij bij de hand genomen. Zo worden op de verschillende pieren bezoekers via de schermen welkom geheten door de organisatie van het desbetreffende evenement en zijn hostesses te vinden in de aankomsthal. Bij het ISSA/INTERCLEAN Meeting Point op Schiphol Plaza vindt de bezoeker beurscatalogi en plattegronden, maar ook  tickets en informatie met betrekking tot  (openbaar) vervoer. RAI Hotel & Travel Services en Special Events bieden de bezoeker informatie en boekingsmogelijkheden ter plekke. Gastvrijheid, gemak en een inspirerende beleving staan voorop.

De volgende internationale beurs waar het Meeting Point wordt ingezet is tijdens METS 2010,'s werelds grootste vakbeurs voor scheepsuitrusting, -materiaal en -systemen voor de internationale pleziervaart. METS 2010 wordt van 16 tot en met 18 november 2010 gehouden in Amsterdam RAI.

 Business Centre Nederland nieuwste vergaderlocatie in Rotterdam

Sinds 22 april heeft de regio Rotterdam er een nieuwe vergaderlocatie bij: Business Centre Nederland. Deze moderne vergaderlocatie beschikt over 32 multifunctionele zalen, standaard voorzien van AV-middelen en gratis high speed internet door de gehele locatie. Dankzij 220 gratis parkeerplaatsen en een service voor de OV-reiziger om voor slechts € 13,50 (tweede klas, retour) vanuit het hele land naar deze vergaderlocatie te reizen, is BCN uitstekend bereikbaar.

Full service concept
Bijzonder opvallend is de zeer scherpe prijs-kwaliteitverhouding die deze nieuwe locatie biedt voor vergaderingen, workshops, presentaties en trainingen.  Alle 32 zalen zijn stijlvol ingericht, afsluitbaar en standaard voorzien van een beamer, projectiescherm, geluid, flip-over, gratis high speed internet en een klimaatbeheersingssysteem dat per zaal regelbaar is. Daarnaast biedt BCN de mogelijkheid om tijdens een bijeenkomst gebruik te maken van een gratis kopieerservice (tot 100 kopieën).
Kijk voor meer informatie op http://www.bcn.nl/ 

Hotel Conferentiecentrum Zonheuvel vanaf nu Klimaatneutraal

Hotel Conferentiecentrum Zonheuvel in Doorn, al in het bezit van het gouden Green Key milieukenmerk, is een klimaatneutraal conferentiecentrum geworden. "Het startpunt om klimaatneutraal te ondernemen was om onze CO2 voetafdruk in kaart te brengen. Wat is nu eigenlijk de jaarlijkse CO2 uitstoot van onze bedrijf? Door voorlichting, bewustwording en concrete maatregelen proberen wij vervolgens bijvoorbeeld ons verbruik van aardgas en elektriciteit zoveel mogelijk te minderen. Concrete maatregelen zijn een warmtewisselinstallatie, LED verlichting, spaarlampen en bijvoorbeeld douchekoppen. Voorlopig zal er echter altijd CO2 uitstoot blijven bestaan. Deze resterende uitstoot compenseren wij via The Climate Neutral Group in Utrecht, waardoor wij ons een klimaatneutrale lokatie kunnen noemen." aldus directeur Ralph Klaare, van Hotel Conferentiecentrum Zonheuvel.

Als compensatieproject is onder meer gekozen voor een mini waterkrachtcentrale in Sulawesi. In deze provincie in Indonesië wordt, net als in de rest van het land, een groot deel van de elektriciteit opgewekt door fossiele grondstoffen als kolen en diesel. Met de ondersteuning van deze waterkrachtcentrale wordt CO2 uitstoot voorkomen, doordat drie turbines elektriciteit opwekken door gebruik te maken van de natuurlijke stroming van de rivier. Voor dit project wordt geen grote dam gebouwd, maar wordt het water na verloop weer terug geleid naar de rivier. Dit heeft als voordeel dat de lokale bevolking geen last krijgt van overstromingen en kan blijven wonen in het gebied.


Regionale MVO Award voor Scandic Sanadome Nijmegen

De Stichting De Maatschappelijke MeerWaarde heeft op 13 april de regionale MVO-Award aan Scandic Sanadome Nijmegen uitgereikt. Volgens de jury verdient Scandic Sanadome Nijmegen deze prijs, omdat maatschappelijk verantwoord ondernemen al tien jaar onderdeel uitmaakt van de bedrijfsstrategie. Sanadome bezit het Europese Ecolabel en heeft MVO doorgevoerd in haar eigen bedrijfsvoering.


Amadore Wellnees Hotel De Kamperduinen door Karla Peijs geopend

De nieuwste aanwinst van de Amadore Groep, het Amadore Wellness Hotel De Kamperduinen, is woensdagmiddag door de Zeeuwse Commissaris van de Koningin Karla Peijs officieel geopend. Onder het Amadore-motto "Grenzeloos Gastvrij" staan er nu 55 luxe 2- en 3 kamerresidenties en 24 hotelsuites ter beschikking van de hotelgasten, presenteert de inpandige Brasserie Raymondo een voor een brede markt geprijsde menukaart met daarop een keur aan Zeeuwse Zilte Zaligheden en - uniek voor Zeeland - is er een bijzonder uitgebreid wellnesscenter. Dit  omvat een sauna, een stoombad, een infra-roodsauna, een biosauna, professionele sunshower, een zwembad met jetstreams, dompelbad, stortdouche en whirlpool. Ook is er een aantal vergaderruimtes en een beveiligde parkeergarage.


Hotelgasten produceren eigen elektriciteit
Crowne Plaza Copenhagen Towers zorgt voor een wereldprimeur door gasten de kans te bieden om het hotel van stroom te voorzien en tegelijkertijd fit te blijven. Het hotel noemt zich één van de groenste hotels ter wereld en gaat een stap verder op het vlak van efficiënte energieproductie: het voorziet fietsen die elektriciteit opwekken voor zijn gasten in de fitnesszaal. Iedere gast die tien of meer wattuur elektriciteit opwekt voor het hotel krijgt een gratis maaltijd die is gemaakt met lokale producten. Zo worden de gasten aangemoedigd om niet alleen fit te worden, maar ook hun  ecologische voetafdruk te verkleinen en tegelijk elektriciteit en geld te besparen.

Plaats op:
Datum: 28 april 2010
Gerelateerde artikelen  
28-02-2011 Nieuws Ahoy Rotterdam presenteert ‘Club Ahoy' voor grootschalige congressen
02-10-2010 Nieuws Sportpaleis Ahoy na ingrijpende verbouwing weer in gebruik
01-06-2007 Nieuws Scandic Sanadome Nijmegen gestegen in nationale congres-en vergaderclassificatie …
03-03-2010 Nieuws Ahoy gedeeltelijk dicht voor uitbreiding Sportpaleis
23-05-2007 Nieuws Scandic Sanadome Nijmegen krijgt 5 hamers in nationale congres-en vergaderclassificatie …
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,68 seconden.