Nieuws  
 

Het nieuwe gebouw van Amsterdam RAI, het Elicium, is genomineerd voor de prestigieuze architectuurprijs ‘BNA Gebouw van het Jaar 2010'. Een deskundige jury onder leiding van architect Ronald Schleurholts (cepezed) heeft uit vierentachtig regionale kanshebbers onder meer RAI Elicium op de shortlist gezet. In de regio Noordwest-Nederland zijn zes andere projecten, waaronder de Hermitage, genomineerd. De vakjury noemt het Elicium ‘een krachtige, herkenbare landmark'. Samen met de genomineerden uit andere regio's wordt op 22 april 2010 de winnaar gekozen.

Markant gebouw
RAI Elicium is het nieuwe eigentijdse gezicht van Amsterdam RAI. Door zijn vormgeving - het ontwerp is van Mels Crouwel, Benthem Crouwel Architekten - is het Elicium een echte blikvanger voor Amsterdam RAI. Tegelijk is Nederland, en de stad Amsterdam in het bijzonder, een markant en innovatief gebouw rijker. Het nieuwe futuristisch ogende gebouw verbindt de verschillende delen van de RAI. Daarnaast is het gebouwd met de nieuwste, duurzame technieken zoals een klimaatgevel en warmte/koude opslag op 187 meter onder de grond.

Nieuwste architectuur
Gebouw van het Jaar verkiezing is een initiatief van de Bond van Nederlandse Architecten (BNA). Met de verkiezing willen zij de aandacht vestigen op de kwaliteit van nieuw gebouwd werk van BNA-architecten en een overzicht te bieden van de nieuwste architectuur van Nederland. Een overzicht van alle ingezonden projecten is te zien op www.bnagebouwvanhetjaar.nl.

Plaats op:
Datum: 15 april 2010
Gerelateerde artikelen  
09-09-2009 Nieuws Prins van Oranje opent RAI Elicium op 29 september 2009
24-09-2009 Nieuws Amsterdam RAI opent grootste congrescentrum van Europa
09-04-2008 Nieuws Amsterdam RAI lanceert naam nieuwe congresgebouw: Elicium
16-07-2009 Nieuws RAI start merkcampagne Elicium met introductie Elise
06-06-2013 Nieuws RAI breidt uit met nieuw congresgebouw aan Scheldeplein
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,56 seconden.