Nieuws  
 

Je bent wie je kent. Naast al die fraaie USPs die u te bieden heeft,is zakendoen nog altijd ook een kwestie van gúnnen. Of het nou is om een klant binnen te halen of een mooie carrièrestap te maken: netwerken is een must.
Met onderstaande negen tips haalt u meer uit uw netwerk.
1. Netwerk het liefst met mensen waar u het goed mee kunt vinden.
Dat zorgt er ook voor datu elkaar begrijpt in wat u nodig heeft. Bovendien is een goede netwerkrelatie beasseerd op wederzijds vertrouwen. Wees dan ook open en oprecht in uw interesse in anderen. Zij prikken er namelijk meteen doorheen alsu een praatje komt maken met een verborgen agenda.
2. Verzamel visitekaartjes en berg ze gesystematiseerd op.
Schrijf bij het kaartje waar u de persoon hebt ontmoet, en wat u eventueel voor elkaar kunt betekenen.
3. Uw aanbod schept vraag.
Als u weet wat je wilt en daar met anderen over praat, komen informatie en contacten van uw netwerkpartner vaak als vanzelf naar boven. Zo niet, dan is er geen match. Denk niet: aan hem of haar heb ik dus niks, maar hou de relatie goed. Relaties kennen immers relaties.
4. Denk mee.
Als u een netwerkgelegenheid alleen ingaat voor eigen gewin, dan heeft u een probleem. Het is doorzichtig en weinig sympathiek. Houd er ook tijdens een gesprek op uw verzoek rekening mee dat netwerken altijd wederzijds is. Netwerken begint vaak met het meedenken met een ander, oftewel: u begint meestal met geven voordat u gaat nemen. En zie punt 3: Is het niet direct raak, dan misschien indirect.
5. Wees kritisch.
U wilt wat, maar de ander ook. Wees daarom voorzichtig. Zorg ervoor datu een goede naam hebt en houdt. Verwijs bijvoorbeeld geen mensen door naar uw contacten alsu twijfelt aan hun motieven.
6. Denk lange termijn.
Denk bij netwerken ook aan de lange termijn. Misschien kunt u nu nog niets met een contact, over een half jaar blijkt u ineens een vraag te hebben waar iemand u mee kan helpen.
7. Bedank mensen die iets voor je hebben gedaan.
Het liefst snel, bijvoorbeeld de volgende dag met een mailtje. Vertel wat u eraan gehad hebt. Krijgt u een uitnodiging waaropu niet kunt ingaan, laat dat even weten. Zo houdt u uw contacten warm.
8. Waardeer het als je van iemand een tip krijgt.
Zelfs al kunt u er niets mee. Misschien kunt u een ander er blij mee maken. Vertel dat ook aan de tipgever. "Het sloot niet aan bij mijn ervaring, maar ik denk dat een vriendin daarvoor uitermate geschikt zou zijn. Is het goed als ik dit aan haar doorgeef?"
9. Wees attent.
Bent u met iemand op goede voet, stuur een kaartje met verjaardagen en laat ook eens iets vanu horen als u ze niet nodig hebt.
Bron: Brisk

Plaats op:
Datum: 27 juni 2007
Gerelateerde artikelen  
31-10-2008 Nieuws Twintig tips voor efficiŽnt netwerken
23-10-2007 Nieuws Vijf nuttige netwerktips
25-03-2008 Nieuws Netwerken, netwerken, 't is net werken
28-07-2008 Nieuws Een goede eerste indruk - vijf tips
30-07-2007 Nieuws Zes tips om beter te socializen
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
ÔŅĹ 2005 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,58 seconden.