Nieuws  
 

Met event10 nog een kleine twee maanden ver in het vooruitzicht, spraken we met beursorganisator Marc Liethof over het op de congres- en vergadersector gerichte themaplein Nice to Meet, dat ook in 2010 weer onderdeel uitmaakt van het totale beursconcept.


Marc, kun je ons wat meer vertellen over Nice to Meet en het doel waarmee het themaplein opgezet is?
Marc Liethof: "Nice To Meet op event 10 is een sfeervol themaplein waar professionals uit de congres- en vergaderbranche elkaar ontmoeten. Aanbieders uit het congres- en vergadersegment presenteren zich aan boekers van congressen en vergaderingen die inspiratie op komen doen voor de invulling van hun zakelijke events en meetings. Wij merken dat deze boekers behoefte hebben aan een themaplein als Nice To Meet waar zij gericht op zoek kunnen naar een unieke locatie, goede faciliteiten en betrouwbare techniek voor hun vergadering, congres of seminar."

Liethof vervolgt: "Naast interessante aanbieders bieden wij i.s.m. met CongresWereld een uitgebreid sessieprogramma met handige tips en tools voor iedere organisator en opdrachtgever van vergaderingen en congressen. We hebben ervoor gekozen deze workshops vrij toegankelijk te maken zonder voorinschrijving maar roepen iedereen op om op tijd te komen om niets te missen, want de interesse is groot. De workshops vinden plaats in een speakerscorner op het themaplein zelf en worden gebracht door ervaren specialisten uit het vakgebied."

Vroeger was er toch een accommodatieplein, wat maakt Nice to Meet anders?
Liethof: "De laatste jaren zijn het niet meer alleen accommodaties die op Nice To Meet exposeren, maar vooral ook leveranciers die congressen, vergaderingen, trainingen en cursussen ondersteunen. Met Nice To Meet richten we ons dan ook op vergaderingen en congressen in de breedste zin van het woord. Natuurlijk vindt de bezoeker er de geschikte accommodatie voor zijn of haar volgende congres of seminar, maar tegelijkertijd is hij er ook aan het juiste adres voor partijen die hierin kunnen ondersteunen. Van congressuplies tot specifieke audiovisuele oplossingen en van support services tot technische mogelijkheden: Met Nice To Meet bieden we een themaplein voor de totale congres- en vergaderbranche."

"Ook de uitstraling hebben we aangepast ten aanzien van het vroegere accommodatieplein. De stands op Nice To Meet hebben een sterke aantrekkingskracht op de bezoekers van event. Dit komt niet alleen door de bedrijven die er staan, maar ook door de frisse nieuwe vormgeving van de stands. Tijdens event 09 hebben we een uniforme en zeer strak vormgegeven standbouw geïntroduceerd. Zowel exposanten als bezoekers hebben hier zeer enthousiast op gereageerd. Vanwege dit succes maken we ook tijdens event 10 gebruik van een open en herkenbaar standconcept. Iedereen die nieuwsgierig is, is van harte welkom op het themaplein Nice To Meet op event 10."

Voor welke partijen is Nice to Meet dé plek om te exposeren?
"Voor professionele partijen uit de congres- en vergaderbranche die voorsprong willen creëren ten opzichte van hun concurrenten en die op een effectieve manier persoonlijk contact willen leggen met hun doelgroep", aldus Liethof.

 

Wat kunnen zij op Nice To Meet verwachten?
"Wie exposeert op Nice To Meet kiest voor een modern vormgegeven themaplein met een uniforme uitstraling. Een exposant heeft de keuze uit sfeervolle standbouw of kan kiezen voor een meer open standruimte met transparante afscheiding. Het gaat bij beide opties om een compleet ingerichte stand. Daarnaast is er catering aanwezig op Nice To Meet, waar exposanten gebruik van mogen maken. Zo kan er onder het genot van een hapje en een drankje succesvol zaken worden gedaan", zegt Liethof. "Tot slot bestaat er de mogelijkheid voor exposanten om een sessie te verzorgen in de speakerscorner op dit themaplein."

Wordt er nog speciale aandacht besteed/promotie gemaakt om congres- en meetingorganisatoren naar de beurs te trekken?
"Jazeker, daar is deze special een goed voorbeeld van", aldus een enthousiaste Liethof. "Met partners als Meeting Magazine en CongresWereld kent Nice To Meet een uitgebreide mediacampagne. Daarnaast wordt event 10 gepromoot in alle relevante media en wordt er een persoonlijke uitnodiging verstuurd aan circa 25.000 e-mailadressen om de beurs te komen bezoeken. Verder zijn we afgelopen jaar gestart met een LinkedIn groep over event. We zijn blij met het feit dat steeds meer mensen uit de branche lid worden van deze groep en hem gebruiken om te discussiëren over alles wat ook maar iets te maken heeft met events, marketing en communicatie."

Wie exposeren er zoal op Nice to Meet?
Een greep uit de exposanten: Amrâth Hotels, Burgers' Zoo, Mooirivier Congreshotel, Meeting Magazine.nl, Holiday Inn IJmuiden Seaport Beach, Kasteel De Vanenburg, Creator Meeting Support,  Hampshire Inns, Hotels & Classics, congres- en vergaderclassificatie, Amsterdam RAI Elicium en natuurlijk CongresWereld zelf. Klik hier voor een compleet overzicht van de deelnemers op event 10.

Marc, dan nog even het thema van dit jaar. Jullie hebben gekozen voor Lean & Mean. Kan je dat toelichten?
Marc Liethof symboliseert het thema met de afbeelding van de panter die ook de website siert: "Het beursthema van dit jaar is synoniem met de kenmerken van de panter: Snel, slim, efficiënt, gestroomlijnd, scherp en gefocust. Deze instelling vraagt een actieve manier van ondernemen waarbij geen kans onbenut blijft", zo stelt Liethof. "Zie het als het optimaal inzetten van bestaande bronnen, kijken hoe beschikbare middelen anders toegepast kunnen worden. De nieuwe kansen die dit biedt gaan we terugzien in de 2010 editie van de beurs." 

Tot slot, als iemand geïnteresseerd is, waar kunnen ze dan terecht voor meer info?
"Wie geïnteresseerd is in deelname aan Nice To Meet op event 10, kan contact met ons opnemen door te bellen met (026) 333 75 77 of door hier te klikken.

Plaats op:
Datum: 24 januari 2010
Gerelateerde artikelen  
15-12-2009 Nieuws Eventbranche daadkrachtiger dan ooit
24-01-2010 Nieuws Exposant aan het woord: Waarom Nice to Meet?
05-03-2009 Nieuws Boordevol workshop programma Nice to Meet tijdens event09
23-09-2008 Nieuws Evenement gaat vanaf 2009 verder als Event
30-03-2011 Nieuws event 11 inspiratietrefpunt voor events en meetings
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2019 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,68 seconden.