Nieuws  
 

Wyndham zet voet op Hollandse bodem - Golden Green Key voor Mövenpick Hotel Amsterdam City Centre - Nieuwe 'winterservice' bij Kapellerput - Sandton Hotels verstevigt positie in België - Jan van Scorel hotel verder onder Maxima Hotels


Wyndham zet voet op Hollandse bodem
 
Het Apollo hotel in Amsterdam, vlaggenschip van Apollo Hotels & Resorts, is niet langer aangesloten bij Golden Tulip. Sinds 1 januari wappert de vlag van 's werelds grootste franchiseorganisatie: Wyndham Hotel Group (7000 hotels en 590.000 kamers in 65 landen).
 
Het Apollo is het eerste Wyndham hotel op het Europese vasteland. Aansluiting bij de Amerikaanse keten was noodzakelijk, zegt clustermanager Alexander Kluit, bij de Apollogroep verantwoordelijk voor de Amsterdamse hotels. ‘De VS vormen een van de belangrijkste doelmarkten van onze hoofdstedelijke regio. Wyndham opent de deur naar een prachtig potentieel aan zakelijke bezoekers en toeristen'.

Het Apollo Hotel werd in 2006 onderdeel van de Apollogroep. De afgelopen jaren is fors geïnvesteerd in faciliteiten en service. De samenwerking met Wyndham luidt een nieuwe fase van upgrading in. De publieke ruimten zullen een geheel nieuwe invulling krijgen, er gekeken naar uitbreiding en er komt een Chill Out Spa concept.

Het Apollo hotel heeft nu 223 kamers en suites, een restaurant, conference & banquetingzalen tot 500 personen, een lobbybar, een sigar lounge en een jachthaven.
Bron: Misset Horeca


Golden Green Key voor Mövenpick Hotel Amsterdam City Centre

Het 406 kamers tellend Mövenpick Hotel Amsterdam City Centre heeft het keurmerk Golden Green Key ontvangen. Dit is de hoogste normering binnen het Green Key programma.

De Green Key (voorheen Milieubarometer) is hét internationale keurmerk voor bedrijven in de toerisme- en recreatiebranche die serieus en controleerbaar bezig zijn met de milieuzorg op het bedrijf. De Green Key staat garant voor de inzet van de ondernemer om meer aan het milieu te doen dan de wet- en regelgeving van hem verlangt. De Green Key is een middel om het milieubewuste imago van de onderneming naar gasten, overheden en zakenrelaties te communiceren. In Europa zijn op dit moment meer dan 450 bedrijven aangesloten bij het internationale keurmerk GREEN KEY.

General Manager Albert Rouwendal van het Mövenpick Hotel Amsterdam City Centre toonde zich verheugd over de toekenning van het Golden Green Key keurmerk. "De Golden Green Key normering betekent veel voor ons hotel. Wij hebben het milieu, alsmede de duurzaamheid hoog in ons vaandel staan. Wij beschouwen dit niet als plicht, maar als vanzelfsprekendheid. Dat wordt breed in onze organisatie uitgedragen", aldus de heer Rouwendal.


Nieuwe 'winterservice' bij Kapellerput

Kapellerput conferentiehotel in Heeze heeft in de afgelopen vorstperiode haar gasten verrast met een nieuwe winterservice. Zo werd tijdens de lunch de erwtensoep buiten in de sneeuw bij de vuurkorven geserveerd. Tijdens het nuttigen van deze winterse specialiteit genieten de gasten van het uitzicht op de witte natuur en het dichtgevroren ven.

Na een verblijf bij Kapellerput vonden de gasten bij het huiswaarts keren een persoonlijk briefje onder de ruitenwissers van Bas van der Heijden, banqueting medewerker. Bas verzorgt de nieuwe winterservice van Kapellerput door dichtgevroren autoruiten voor vertrek schoon te krabben. Zo kunnen gasten veilig beginnen aan de terugreis.
Of Bas de komende tijd nog veel aan de slag kan valt nog te bezien. De ergste vorst is inmiddels weer voorbij, maar de voorspellingen zijn hoopvol (voor hem). Dus als u in Kapellerput moet vergaderen, duim dan voor een beetje vorst.


Sandton Hotels verstevigt positie in België

Na Antwerpen, Kortrijk en Oostende zal Sandton Hotels vanaf februari ook in de Europese hoofdstad Brussel vertegenwoordigd zijn. Met de opening van het gloednieuwe Sandton Brussels Centre medio februari a.s. en de overname van de exploitatie van het bekende Hotel Leopold een maand later, krijgt Sandton Hotels vaste voet aan de grond In België. Verder kijkt Sandton Hotels strategisch naar haar geografische spreiding. Als gevolg hiervan heeft Sandton Hotels onder andere besloten de exploitatie van Hotel De Rijsserberg over te dragen.

Hotel De Rijsserberg op eigen benen
Oprichter en mede-eigenaar Sandton Hotels Rogier Braakman over de huidige strategie: "We kijken, vooral nu, naar de geografische spreiding van onze hotels. De overnames afgelopen jaar in Alphen aan den Rijn en Utrecht pasten uitstekend in onze wens om meer in het westen van Nederland aanwezig te zijn. Daarentegen vonden we dat Sandton Hotels in Overijssel met 5 hotels onevenredig zwaar vertegenwoordigd was. Dit heeft ertoe geleid dat Sandton Hotels per januari 2010 de exploitatie van Hotel De Rijsserberg heeft overgedragen aan V & V managementgroep, onder leiding van Martina van der Veen, voormalig financieel directeur van Sandton Hotels. We nemen met pijn in het hart afscheid van een van onze eerste, karakteristieke hotels in Overijssel met een geweldig operationeel team, dat met tomeloze inzet werkt. Wij zijn echter, naast bovengenoemde argumenten, gezamenlijk tot de conclusie gekomen dat dit bedrijf als stand alone beter zal kunnen floreren."


Jan van Scorel hotel verder onder Maxima Hotels

Per 1 januari 2010 voert hotel Jan van Scorel de naam ‘Maxima Hotels Jan van Scorel'. De oude naam ‘Golden Tulip Jan van Scorel' komt hiermee te vervallen. De eigenaar en het management van Maxima Hotels Jan van Scorel is gelijk gebleven en heeft besloten om de franchise samenwerking met Golden Tulip te beëindigen. Maxima Hotels Jan van Scorel gaat als zelfstandig hotel verder en verwacht hiermee een nog betere service te kunnen verlenen aan de gasten.

De naamswijziging houdt in dat er naast de nieuwe naam, een nieuw logo en een nieuwe website gelanceerd is. De nieuwe website is www.hoteljanvanscorel.nl.

Onder de Maxima Hotel Groep valt ook het Best Western Hotel Amsterdam Airport en Scorleduyn vakantiepark. De verwachting is dat de keten in de toekomst wordt uitgebreid. 

 

 

 

Plaats op:
Datum: 20 januari 2010
Gerelateerde artikelen  
14-12-2007 Nieuws Hotel de l'Europe krijgt Green Key keurmerk
05-12-2008 Nieuws Convenant duurzaamheid getekend door 15 Amsterdamse tophotels
06-06-2009 Nieuws Grand Hotel Amrath op één in ranglijst beste hotels van Amsterdam
08-07-2007 Nieuws Sandton Hotels timmert hard aan de weg met weer een nieuwe Pillows-hotel
08-07-2013 Nieuws Best scorende hotels uit de Terras Top 100
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,77 seconden.