Nieuws  
 

Op 18 juni 2007 is Meetingselect.com online en daarmee officieel van start gegaan. Dit innovatieve internetbedrijf biedt veelzijdige online oplossingen op het gebied van meetingmanagement en is opgericht door Anouk Roohé en Judith Huisman. Twee jonge ondernemers met veelzijdige ervaring in de ‘meeting industry’ namen het ambitieuze initiatief en ontwikkelden deze internetsite met de allernieuwste meetingtechnologie. Meetingselect biedt meetingplanners snel en efficiënt toegang tot de meest geschikte locaties waar ook ter wereld. De database bestaat uit meer dan 40.000 vergaderlocaties. Meetingselect is uniek omdat het in tegenstelling tot andere bestaande off- en online tussenpersonen oplossingen biedt voor de behoeftes van drie doelgroepen; de meetingplanners, de inkopers en de locaties zelf. Deze multidisciplinaire aanpak gecombineerd met de wereldwijde database en een andere benadering van kostenplaatsen maakt Meetingselect uniek.
Eenvoudig locaties en voorstellen vergelijken, offertes opvragen en direct boeken
Voor meetingplanners is Meetingselect een efficiënte zoekmachine naar de perfecte vergaderlocatie, waar ook ter wereld. Via het systeem kunnen zij tevens eenvoudig offertes (RFP’s) uitzetten bij verschillende locaties en zelf de controle over het boekingsproces houden. Meetingselect werkt niet op basis van commissie of transactiekosten zodat prijsafspraken en persoonlijke contacten met leveranciers van kracht kunnen blijven. Meetingplanners maken volledig kosteloos gebruik van het systeem.
E-procurement
Meetingselect is tevens dé oplossing voor e-procurement vraagstukken ten aanzien van vergaderkosten  voor inkopers en travel managers.
Als oud collega’s wisselden Roohé en Huisman regelmatig van gedachten over de ontwikkelingen in de markt. Huisman: ‘Bij inkoopafdelingen van (middel)grote bedrijven signaleerden wij regelmatig een specifieke behoefte. Rapportages die inzicht geven in het aantal meetings, soort meetings, soort locaties en de bijbehorende kosten zijn zeer gewenst en niet eenvoudig te realiseren. Een oplossing die gemakkelijk te integreren is in de huidige werkwijze en betrouwbare managementinformatie levert, wordt duidelijk als een welkome aanvulling op meetingmanagement gezien. In het bijzonder als men dan ook nog in staat is om de vergaderkosten te sturen naar bestaande relaties’.
Volgens Huisman is Meetingselect de oplossing. ‘Via het managementsysteem hebben bedrijven volledig inzicht in alle vergaderspecificaties. Accurate managementrapportages zijn eenvoudig uit te draaien en zorgen gegarandeerd voor kostenbesparing en een betere onderhandelingspositie ten aanzien van (preferred) contractpartners’ aldus Judith Huisman. Kosten voor de implementatie van het software systeem binnen een bedrijf variëren – al naar gelang het aantal gebruikers.
Gratis leads
Meetingselect biedt 40.000 vergaderlocaties, hét totaaloverzicht van alle vergaderlocaties in de wereld.
Als locatie mag je dan ook niet ontbreken op deze website. Alle locaties staan met een standaardvermelding op deze meetingselect.com en maken vanaf nú kans om gratis in contact te komen met nieuwe klanten en zo de vergaderomzet te verhogen. Meetingselect verzorgt gratis leads. Locaties ontvangen direct per email de offerteaanvragen en betalen geen commissie of transactiekosten.
‘Meetingselect is voor vergaderlocaties een pure ‘lead generator’; aldus Roohé. ‘Door onze transparante manier van werken is het voor de locatie heel duidelijk welk bedrijf de aanvraag plaatst. Zo is er direct contact met de planner en kan de locatie zelf bepalen welke prijzen hij wenst te offreren en bestaande (prijs)afspraken hanteren. In tegenstelling tot andere tussenpersonen hoeft een locatie geen commissie af te dragen. Ook kan men via het systeem heel efficiënt aanvragen beantwoorden, het systeem biedt een stukje tijdsbesparing op drukke reserveringsafdelingen’. Om beter zichtbaar te worden biedt Meetingselect de locaties diverse marketingpakketten aan.

Plaats op:
Datum: 19 juni 2007
Bron: Meetingselect BV
Gerelateerde artikelen  
18-09-2007 Nieuws Meetingselect lanceert wereldwijde beoordelingssite voor vergaderlocaties
08-03-2010 Nieuws Bizztrip.com integreert zelf boekingstool voor vergaderingen wereldwijd
27-08-2012 Nieuws De vergaderweek: vergaderen met 50% korting
13-02-2008 Nieuws Meetingselect breidt uit met persoonlijke zoek & boek service
17-08-2009 Nieuws Meetingselect en Simacon sluiten strategische leverancier overeenkomst
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,65 seconden.