Nieuws  
 

Onderzoek Center Parcs wijst uit: 84% managers vertelt collega's graag over thuis

Managers zijn opener over hun privéleven dan hun medewerkers. Dit blijkt uit onderzoek van Multiscope en Lammers van Toorenburg Benelux PR in opdracht van Center Parcs Business Solutions (voormalig Meetings & Events). Center Parcs Business Solutions liet onderzoeken wat het effect is van bedrijfsevenementen op de werkvloer. Hierdoor kan de organisatie het aanbod nog beter afstemmen op de zakelijke markt. Voor het onderzoek werd een steekproef gehouden onder Nederlandse bedrijven en onder zakelijke bezoekers van Center Parcs (totaal 406 respondenten). In totaal vertelt 84% van de managers collega's over zijn of haar thuissituatie, tegen 71% van hun medewerkers.

Van de zakelijke bezoekers van Center Parcs zegt 77% dat collega's op de hoogte zijn van de privésituatie. Mensen die Center Parcs nog nooit voor zakelijke doeleinden hebben bezocht, delen minder met collega's (69%). Tijdens een personeelsuitje of bedrijfsfeest, in een ontspannen setting, vertellen mensen vaak eerder iets over zichzelf. Ook de leidinggevende hoort bij nagenoeg alle ondervraagden gewoon ‘bij de groep'. Dit vindt 98% van de medewerkers en 96% van de managers. Gezamenlijke activiteiten met collega's buiten de kantoormuren dragen volgens 46% van de managers bij aan de teamspirit. 31% van de ondervraagde medewerkers is het op dit punt met hun managers eens.

Een meer ontspannen sfeer op de werkvloer is volgens 20% van de medewerkers een van de resultaten van een bedrijfsevenement. Managers vinden dit minder vaak het geval, slechts 11% kan zich in deze stelling vinden. Voor wat betreft betere communicatie na een evenement met collega's liggen medewerkers en managers meer op één lijn. Respectievelijk 8% en 7% vindt dat er beter gecommuniceerd wordt na een bedrijfsevenement. Ook versterkt een teamuitje de relaties met collega's, vindt 35% van de medewerkers en 22% van de managers.

Plaats op:
Datum: 19 oktober 2009
Gerelateerde artikelen  
12-10-2012 Nieuws Center Parcs en Landal hoog in ‘Beste Werkgevers 2012'
19-02-2009 Nieuws Center Parcs Meetings & Events constateert groeiende vraag naar dichtbij huis …
01-02-2008 Nieuws Managers irriteren zich aan files en lange vergaderingen
13-11-2007 Nieuws Center Parcs Meetings & Events lanceert nieuwe website
17-01-2008 Nieuws Ruim 60% managers e-mailt onder tafel tijdens vergadering
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2019 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,52 seconden.