Nieuws  
 

Nieuw hotel in Amsterdam in voormalig Kadastergebouw - Gratis WiFi bij Campanile - Aristo Accommodaties breidt uit met nieuwe congres- en vergaderetage - Bourgonje en Hotel en Congrescentrum Papendal breiden samenwerking uit - Crowne Plaza Amsterdam vernieuwd -  Gouden Green Key voor Renaissance Amsterdam Hotel - Hotel The Toren is beste business hotel van Amsterdam (Tripadvisor)


Nieuw hotel in Amsterdam in voormalig Kadastergebouw

In het voormalige Kadastergebouw aan de Prins Hendrikkade komt een nieuw driesterrenhotel zo schrijft het parool.

De uitbater van het naastgelegen Victoria Hotel, Parc Plaza, gaat er een driesterrenhotel in vestigen met circa 100 kamers. In de kelder van het voormalige Kadastergebouw komen openbare ruimtes voor culturele en sociale activiteiten.

Er is lange tijd flinke discussie geweest rondom de komst van hat hotel omdat het stadsdeel Amsterdam- Centrum van mening was dat er al genoeg hotels in het gebied zijn en dat er geen behoefte is aan nieuwe accomodaties. Dat het hotel er dan toch komt is mede te danken aan het feit dat er geen enkele andere gegadigde zich heeft gemeld voor het gebouw en leegstand geen optie is. Het Kadastergebouw is in 1920 gebouwd als hoofdkantoor voor de toenmalige rederij koninklijke Hollandsche Lloyd.
Bron: Noord-Holland blog


Gratis WiFi bij Campanile

Alle 24 Campanile Hotels en Première Classe Hotels in Nederland, België en Luxemburg bieden hun gasten voortaan gratis onbeperkte WiFi-toegang aan. In Groot-Brittannië voerde de hotelketen deze gratis service al eerder in. Tijdens de pilot in Groot-Brittannië kwam al snel naar voren dat gasten het kosteloze internetgebruik met beide handen aangrepen. In de testperiode verviervoudigde het internetgebruik in de betreffende hotels. Gasten gaven aan het voor tal van doeleinden te gebruiken: van het downloaden van een film tot contact onderhouden met het thuisfront via webcam, e-mail of chat. Ook de Engelse tegenhanger van Uitzendinggemist.nl was een veel bezochte site.Aristo Accommodaties breidt uit met nieuwe congres- en vergaderetage

Aristo Accommodaties heeft sinds 1 oktober de nieuwe etage in haar accommodatie in het stadshart van Eindhoven in gebruik genomen. Met deze uitbreiding realiseert Aristo Accommodaties een nieuwe eventlocatie in Eindhoven.

De nieuwe etage, genaamd ‘De Vierde' is een uitbreiding van het bestaande pand van Aristo Accommodaties aan de Vestdijk in Eindhoven. ‘De Vierde' bestaat uit bestaat uit vijf congres- en vergaderzalen, een lounge en een bar-restaurant. Pauly der Kinderen, directeur van Aristo Accommodaties: "Het bijzondere aan ‘De Vierde' is de exclusiviteit. Opdrachtgevers kunnen de hele etage huren en naar eigen inzicht gebruik maken van de zalen en de horecafaciliteiten. Een koffieontvangst, een lunchvergadering maar ook een dinerbuffet en een netwerkborrel behoren tot de mogelijkheden".

‘De Vierde' biedt ruimte aan 150 gasten. Het onderscheidende kleurgebruik en het verrassende design van de horecavoorzieningen geven de etage een eigentijdse, frisse uitstraling. Bij het ontwerpen van de etage is rekening gehouden met de toegenomen behoefte van congresorganisatoren om deelnemers ruimte te bieden om te netwerken. Doordat de etage is ingericht met diverse breakoutrooms, een lounge, een bar-restaurant en een combinatie van zit- en staanplaatsen nodigt ‘De Vierde' uit tot persoonlijk contact tussen de gasten.Bourgonje en Hotel en Congrescentrum Papendal breiden samenwerking uit

Met ingang van deze maand hebben Bourgonje en Hotel en Congrescentrum Papendal de samenwerking verder uitgebreid.
Naast de vaste LED lichtinstallatie en de samenwerking met betrekking tot de technische realisatie van evenementen binnen Papendal, verzorgt Bourgonje vanaf heden ook alle videotechniek.
De intensieve samenwerking, die inmiddels ruim een jaar oud is, is beide partijen goed bevallen. Een logische volgende stap heeft geleid tot een verbreding van de dienstverlening. Bourgonje stationeerde begin september een vaste voorraad geluid-, licht- en videoapparatuur op Papendal met als doel "het bevorderen van de kwaliteit, uitstraling, efficiency en response".
Bourgonje installeerde vorig jaar in de Athene zalen, de foyer en in de Sydney zaal diverse trusscarrés met een vaste en in kleur te variëren "sfeer verhogende" LED lichtinstallatie. De lichtinstallatie kan naar wens met aanvullende lichttechniek uitgebreid worden.
Het Erkende Congresbedrijf heeft Hotel en Congrescentrum Papendal in 2008 geclassificeerd met 5 hamers, de hoogste classificatie voor congres- en vergaderaccommodaties. Hotel en Congrescentrum Papendal is een dochteronderneming van NOC*NSF.

Crowne Plaza Amsterdam vernieuwd

Hotel Crowne Plaza Amsterdam City Centre heeft een grootscheepse renovatieronde afgesloten. Het hotel is door burgemeester Job Cohen van Amsterdam op feestelijke wijze officieel heropend.
Het hotel is na 27 jaar compleet gerenoveerd. Dat geldt voor de 270 kamers, vergaderfaciliteiten, gemeenschappelijke ruimten, restaurant en bar.
Naast de complete renovatie introduceerde het hotel een aantal service-innovaties op het gebied van slapen (the Sleep Advantage programma), vergaderfaciliteiten (speciale catering, eat well, work well), Instant service button (met één knop op de telefoon alle vragen kunnen stellen) en een nieuw food & beverage concept.
Bron: Misset Horeca


Gouden Green Key voor Renaissance Amsterdam Hotel

Na een ingrijpende renovatie - waarin veel extra voorzieningen doorgevoerd zijn op het gebied van duurzaamheid - heeft het Renaissance Amsterdam Hotel een gouden Green Key ontvangen.
Volgens Frans Swart, Director of Engineering en coördinator van het Green Team van het Renaissance Amsterdam Hotel komt het gouden Green Key-certificaat niet geheel onverwacht: 'Al jaren is het Renaissance actief bezig met het milieu en de omgeving. Tijdens de verbouwing heeft het hotel nog efficiëntere maatregelen doorgevoerd die het verbruik van gas, water, elektra sterk hebben verminderd en hebben geleid tot een betere scheiding van het afval. Deze extra duurzame investeringen zijn nu bekroond met de gouden status en daar zijn wij erg blij mee.'Hotel The Toren is beste business hotel van Amsterdam volgens Tripadvisor

Daar waar de luxe vijfsterren zakenhotels momenteel hun 5de ster vrijwillig inleveren en hun prijzen naar beneden afstemmen om hun zakelijke gastenbestand te behouden, ligt er aan de Amsterdamse Keizersgracht een relatief klein boutique hotel dat verwacht 2009 meer dan redelijk af te sluiten; het 38 kamers tellende hotel, The Toren realiseert momenteel dezelfde bezetting (93%) als voorgaande jaren, en de gemiddelde kamerprijs is nagenoeg identiek aan die van vóór de crisis. Het hotel wordt dan ook niet voor niets als nummer 1 genoemd op de hotel beoordelingssite Tripadvisor.
Uit verscheidene (vak) media is gebleken dat bedrijven steeds minder de grote, vaak onpersoonlijke, luxe vijfsterren zakenhotels boeken voor hun relaties en medewerkers. Dat dit niet uitsluitend te maken heeft met lagere budgetten maar juist met de beleving en het gevoel dat zij hun zakelijke gasten willen laten ervaren blijkt uit het succes van het kleine luxe design/boutique hotel The Toren.
The Toren is een hotel dat niet specifiek ontworpen is als zakenhotel maar dat nu toch de hoogst gemiddelde gast waardering krijgt van de zakengast op Tripadvisor, de grootste internationale hotel beoordelingssite. The Toren was op deze site al eerder door gasten beoordeeld als Amsterdams beste 4/5 sterren hotel, en staat nu ook op de 1ste positie als beste hotel voor de zakengast.

Plaats op:
Datum: 14 oktober 2009
Gerelateerde artikelen  
28-10-2009 Nieuws Accommodatienieuws 22 - oktober 2009
17-01-2013 Nieuws De beste hotels van Amsterdam en Nederland
08-06-2010 Nieuws Dutch Hotel Award 2010 voor Papendal
01-06-2011 Nieuws Vergaderhamers voor vernieuwd Postillion Bunnik en voor Campanille Breda
06-06-2009 Nieuws Grand Hotel Amrath op één in ranglijst beste hotels van Amsterdam
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2019 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,73 seconden.