Nieuws  
 

eeccoon organiseert en faciliteert online seminars, trainingen, workshops en conferenties in Nederland en daarbuiten. Daarmee is het op dit moment de enige in zijn soort.
Online conferencing binnen bedrijven bestaat al geruime tijd. Gratis webinars worden op grote schaal aangeboden. Betaalde webinars ook, al is dat vaak ter ondersteuning van de bestaande activiteiten van een bedrijf. eeccoon denkt een gat in de markt gevonden te hebben, en heeft als business model het aanbieden en organiseren van betaalde online events.
 
Oprichter en directeur Albin Bronkhorst: "Er wordt door bedrijven heel veel geld uitgegeven aan conventionele congressen, seminars en trainingen. Maar vaak blijft van een ‘leerdag' van 8 uur, netto maar de helft over. Als je ook nog de tijd rekent die mensen onnodig in de auto zitten, kom je snel tot de conclusie dat dat dure euro's zijn en dat dit veel efficiënter kan. Zeker in tijden van recessie, waar bedrijven extra moeten letten op de uitgaven.
 
Het inzetten van het online model stelt eeccoon in staat schaalvoordelen te creëeren. En daarmee kan de prijs omlaag. Bronkhorst is met zijn concept niet gebonden aan welke zaal of locatie dan ook. Het online platform biedt plaats aan 500 mensen. Een conventioneel seminar van een dag voor €400 kan door eeccoon makkelijk voor de helft daarvan worden aangeboden.
 
Bronkhorst heeft zijn idee opgedaan in Canada, waar hij enkele jaren woonde. Daar wordt ‘online collaboration' veel gebruikt. "Aanvankelijk zijn we gestart als organisator van online congressen en seminars. Nu merken we dat er ook veel bedrijven zijn, die onze dienst willen inzetten ter ondersteuning van hun bestaande business, of die een deel van hun trainingen en cursussen middels ons platform aan hun werknemers willen aanbieden. Vandaar dat we nu zowel organiseren als faciliteren."
 
De prijs die eeccoon voor zijn webinars rekent, hangt sterk af van wat de klant wil, en de lengte van ‘de uitzending'. Het eerste webinar dat werd gehouden op 23 september a.s. (Recruitment Anno 2012) bood eeccoon aan voor 49 euro. Tijdens dat webinar gingen drie professionals in op de trends in de recruitment markt, en werden handige tips gegeven over hoe bedrijven zich moeten aanpassen aan de veranderende recruitment markt.
 
Het proces om deel te nemen is simpel: Wanneer je je hebt aangemeld en betaald hebt, log je in met de meegestuurde inloggegevens. Tijdens het webinar zie en hoor je de spreker, zie je de presentatie, en is er de gelegenheid tot het stellen van vragen. Net zoals bij een offline seminar. Je hoeft alleen je stoel niet meer uit. Een bijkomend voordeel is dat je online met alle deelnemers kunt netwerken.
 
eeccoon hoopt met zijn dienst zakelijk Nederland aan de webinars te krijgen. Bronkhorst: "Elke dag zie ik wel weer kansen. Er ligt een enorm terrein braak, dus daar moet voldoende te verdienen zijn." In ieder geval zijn de plannen ambitieus, want Bronkhorst wil met eeccoon een vooraanstaande speler worden in de markt voor betaalde ‘e-learning' toepassingen.

www.eeccoon.com

Plaats op:
Datum: 7 oktober 2009
Gerelateerde artikelen  
12-12-2011 Nieuws Webinars & Online Seminars steeds populairder
25-11-2010 Nieuws De Dag van de Toegevoegde Waarde (#DvdTW) volop tips voor organisers
08-03-2012 Nieuws Je congres online hosten doe je zo
15-04-2013 Nieuws Inzet E-learning bij bedrijven blijft sterk groeien
25-07-2007 Nieuws Van Webcast naar Webinar spijker uw meeting industry kennis bij deze zomer! …
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,6 seconden.