Nieuws  
 

Zo af en toe komen we een heerlijk verfrissend nieuw concept tegen voor een bijeenkomst. Dat delen we dan graag met de lezers van CongresWereld. Een mooi voorbeeld hiervan is de IdeaCompany's Eerste Open Ideeëndag:

Wat is de eerste open ideeëndag?
Elk idee ontstaat een keer. Soms is het meteen helder, soms nog vaag en mistig. En dan? Het idee kan in je hoofd blijven zitten, wat rondzingen en af en toe voor onrust
zorgen. Of het kan zich ontwikkelen en tot iets moois uitgroeien. Mits het idee voorzien wordt van de juiste voedingsstoffen, zoals goede tips, aanvullende ideeën,
frisse blikken, handige contacten, nieuwe inspiratie en nuttige ervaring. Op de eerste Open Ideeëndag van de IdeaCompany krijg je die aangeleverd. Voor jouw idee!

De IdeaCompany organiseert op vrijdag 21 augustus de eerste Open Ideeëndag. Dit wordt een dag waarop mensen hun eigen idee een boost kunnen geven. Waarop alle deelnemers hun idee presenteren én samen aan de slag gaan om alle ideeën die dag verder te helpen. Of het nou een commercieel businessidee is, een marketingidee, een uitvinding of een idee om de wereld te verbeteren, alle ideeën en hun eigenaren zijn welkom. Jouw idee krijgt deze dag flinke schep kunstmest, fris water en gezonde buitenlucht, de ingrediënten voor groei en bloei!

Wat levert het op? Aan het eind van de dag:
1. heb je jouw idee een flink aantal stappen verder gebracht;
2. ben je geïnspireerd en jeuken je handen om de actiepunten te gaan uitwerken;
3. heb je nuttige contacten toegespeeld gekregen;

Een mooie inleiding die natuurlijk uitnodigt om wat meer te weten te komen. Daarom ging CongresWereld in gesprek. De IdeaCompany, in 2006 opgericht door Marijke Krabbenbos (1972), helpt mensen bij het verkrijgen van ideeën en bij het uitwerken ervan. De kracht van elkaar helpen ontdekte zij al vroeg; Marijke is dan ook een zeer geoefend netwerker en oprichtster van het succesvolle netwerk Bites & Business.

Marijke Krabbenbos - IdeaCompanyHoe ben je op het idee gekomen om de 1e open ideeëndag op te zetten?
Mensen zijn altijd erg bereid elkaar te helpen. Als iemand een goed idee heeft, is het en kleine moeite om even mee te denken en wat tips en suggesties te geven of de persoon te koppelen aan iemand in je eigen netwerk. Regelmatig kwamen mensen bij me die wel een basisidee hadden, maar niet goed wisten hoe nu verder. Ik dacht, laat ik die twee gegevens eens combineren in een open ideeëndag, waar iedereen met een goed idee verder wordt geholpen.

Kan je beschrijven welke ervaring deelnemers die dag door gaan maken?
De deelnemers gaan met elkaar verder werken aan hun eigen idee. Na een lezing en een workshop gaan ze in groepjes aan de slag om hun idee 5 stappen verder te brengen. Heel actief en heel interactief. De groepjes gaan gefaciliteerd en gestructureerd aan de slag zodat iedereen optimaal van elkaar gebruik kan maken.
En besluit iemand aan het eind van de dag te stoppen met zijn idee, dan vind ik dat ook een hele goede uitkomst. Dan kun je verder met andere dingen en komt er rust in je hoofd.

Zijn er randvoorwaarden aan de ideeën om mee te kunnen doen?
Aan de ideeen zijn geen voorwaarden gesteld, aan de deelnemers wel. Je moet bereid zijn je idee te presenteren en je kennis en netwerk te delen met de andere deelnemers.

Je hebt het over experts?
Er komt iemand die alles weet van uitvindingen, beschermen en je idee verkopen. Hij houdt het uitvindersspreekuur bij de Kamer van Koophandel.  Ook komt er een expert op het gebied van communicatie en websites.

Je praat zelf ongetwijfeld uit ervaring, wat was jouw eerste idee? en waar liep jij toen tegenaan?
Naast het opzetten van mijn bedrijf IdeaCompany heb ik enkele jaren geleden het idee "een website waarop leuke, kleine zaaltjes staan" uitgevoerd. Dit is de site zaaltjeszoeker.nl geworden. Mijn leerpunten: ik heb te lang gezocht naar een goede webbouwer, ik heb daar fouten in gemaakt. Ook heb ik iets niet handig laten programmeren waardoor ik veel handwerk kreeg. Ik had wel goede contacten om publiciteit te kunnen genereren.

En hoe ga je de deelnemers helpen niet in dezelfde valkuilen te stappen/tegen de dezelfde problemen aan te lopen?
Samen weten we zo veel, hebben we zoveel ervaring en kennen we zoveel mensen, dat elk probleem goed voor- en doorgedacht kan worden opdat de juiste beslissingen genomen kunnen worden.

De Ont-moeting is een nieuwe, bijzondere locatie? Waarom heb je juist hiervoor gekozen?
De Ont-moeting is een verbouwde boerderij in het groene hart, dus heerlijk landelijk , maar toch centraal en met veel buitenruimte voor de nodige beweging en inspiratie. Dus de Ideeëndag biedt naast ontmoetingen, zon, frisse lucht en bemesting voor jouw idee!

En tot slot: Waarom zou iemand met een goed idee beslist deel moeten nemen?
Een idee hebben is heerlijk, je kunt er trots op zijn. Het uitwerken van het idee en tot realisatie brengen kan echter bloed, zweet en tranen kosten. De Open Ideeëndag kan je op weg helpen. Jouw idee staat die dag centraal, iedereen wil je helpen en gunt je het beste.

Is je interesse gewekt en wil je meer weten?
Kijk dan op
www.ideacompany.nl/ideeendag.pdf


Overigens stond Marijke Krabbenbos al eerder aan de wieg van verfissende ideeën voor onze sector. Zo bedacht zij onder andere http://www.zaaltjeszoeker.nl , een zoeksite voor kleinere vergaderruimtes, en http://www.werkplekzoeker.nl , een zoeksite voor werkplekken onderweg.
Tijdens de 'Dag van de Toegevoegde Waarde' op 21 september zal zij ook een workshop over 'De Toegevoegde Waarde van Netwerken' geven.
 

Plaats op:
Datum: 10 augustus 2009
Gerelateerde artikelen  
08-12-2008 Nieuws Werkplekzoeker.nl nieuwe Ďzusje' van Zaaltjeszoeker.nl
27-06-2007 Nieuws Zaaltjezoeker.nl maakt kleine zaaltjes vindbaar
01-12-2009 Nieuws Nederland moet eigen GrŁne Woche organiseren
02-09-2010 Nieuws Congresorganisator Kuiters Idee en Organisatie behaalt Erkenning
28-02-2013 Redactie Onderzoek: Face-to-face meetings beste format om nieuwe ideeŽn te genereren
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
ÔŅĹ 2005 - 2019 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,7 seconden.