Nieuws  
 

Lekker drinken en veilig rijden gaan niet samen, ook bij bedrijfsevenementen niet. Stayokay Events adviseert opdrachtgevers om aan een bedrijfsuitje, vergadering of themafeest een overnachting te koppelen. Werknemers kunnen dan in een bedrijfspyjama van een comfortabele nachtrust genieten. En bij een stevig ontbijt, in een company ochtendjas met bijpassende sloffen, met collega's napraten. Met 30 budgetlocaties in Nederland biedt Stayokay Events een verantwoord en gezellig alternatief voor de late rit huiswaarts. Bedrijven beleven hierdoor de ultieme combinatie van sporten, eten, drinken, feesten en slapen op één locatie. De totaaloplossing sluit naadloos aan op een onderzoek dat Stayokay Events heeft laten uitvoeren naar het alcoholgebruik bij bedrijfsevenementen.

Extern onderzoek
Stayokay Events heeft het online onderzoek extern laten uitvoeren. Aan het onderzoek hebben 489 opdrachtgevers uit allerlei branches deelgenomen. Tot de respondenten behoren onder meer event managers, directeuren en zelfstandig ondernemers. Uit het onderzoek blijkt dat deelnemers van bedrijfsevenementen vaak met teveel alcohol op naar huis gaan.

Overmatig alcoholgebruik
58% van de ondervraagde bedrijven organiseert minimaal twee keer per jaar een bedrijfsevenement. 71% van de respondenten drinkt dan alcohol; 60% drinkt zelfs meer dan het wettelijk toegestane aantal van twee glazen. 56% vindt dat een medewerker zelf verantwoordelijk is voor het eigen drankgebruik. Alhoewel men geen expliciete mening heeft over de stelling dat collega's het drankgebruik van elkaar in de gaten moeten houden, spreekt 58% van de respondenten een collega erop aan indien hij of zij teveel gedronken heeft.

Onvoldoende maatregelen werkgevers
Bij 73% van de bedrijfsevenementen heeft een werkgever geen maatregelen, als drankregels of consumptiebonnen, getroffen om het drankgebruik te beperken. Bij 63% is er na afloop van een evenement ook geen vervoer of overnachting geregeld. Bij eenderde van de evenementen regelt een werkgever een touringcar, taxi of overnachting. Slechts 8% van de respondenten regelt zelf een BOB of maakt gebruik van het openbaar vervoer. Eenderde van de werknemers vindt het de verantwoordelijkheid van de werkgever om ervoor te zorgen dat zij veilig thuiskomen.          

Stayokay Events
Stayokay Events is een bureau voor betaalbare evenementen in en rond 30 duurzame groeps- en budgetaccommodaties in Nederland.
www.stayokayevents.nl

Plaats op:
Datum: 4 juli 2009
Gerelateerde artikelen  
22-12-2009 Nieuws Ruim driekwart van de werknemers drinkt teveel op kerstborrel
19-10-2009 Nieuws Managers zijn opener over privésituatie dan medewerkers
01-05-2019 Nieuws Accommodatienieuws - mei 2019
30-04-2018 Nieuws Helft stilzittende werknemers gaat sporten als baas betaalt
31-03-2010 Nieuws Nieuwsflitsen 7 - april 2010
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2019 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,62 seconden.