Nieuws  
 

Brabanthallen 's-Hertogenbosch heeft zojuist de definitieve plannen gepresenteerd voor het vergader- en congrescentrum dat in september 2010 haar deuren zal openen. Het grote centrum, aan de stadszijde van het complex, wordt gerealiseerd in het rijksmonumentale deel van het pand. Met het toevoegen van het congresproduct aan de bestaande producten die Brabanthallen 's-Hertogenbosch biedt, kunnen organisatoren hier vanaf volgend jaar voor alle vormen van live-communicatie terecht. In de grootste zaal van het vergader- en congrescentrum is plaats voor 4.000 congresgasten, in totaal kunnen er per dag zo'n 8.000 gasten in het centrum terecht.

Brabanthallen congrescentrum

Brabanthallen 's-Hertogenbosch, het grootste complex voor live-communicatie in Zuid-Nederland, gaat haar productaanbod uitbreiden. Naast ruimte bieden aan onder meer beurzen, evenementen en concerten, kan het complex vanaf september 2010 ook ruimte bieden aan congressen. In het rijksmonumentale deel van het pand wordt op korte termijn gestart met de realisatie van een grootschalig vergader- en congrescentrum dat ruimte biedt aan bijeenkomsten van 2 tot 8.000 bezoekers. Daarbij blijven zowel in het in- als exterieur verschillende unieke zaken behouden, welke worden gecombineerd met moderne voorzieningen. Met de realisatie van het centrum is een miljoeneninvestering gemoeid. Naast aan grote dagcongressen, biedt het nieuwe centrum ook ruimte aan kleinere groepen voor bijvoorbeeld vergaderingen, lezingen en trainingen. Het complex beschikt over een restaurant en ruime parkeergelegenheid. Doordat de entree van het vergader- en congrescentrum op tien minuten loopafstand van het Centraal Station in 's-Hertogenbosch ligt, is het ook per openbaar goed bereikbaar. Later dit jaar wordt de nieuwe naam van het centrum onthuld. Organisatoren van bijeenkomsten kunnen nu al ruimte reserveren via Libéma Beurzen & Evenementen (0900 0401132 - lokaal tarief).

Brabanthallen veemarktBrabanthallen congrescentrum

Historie
In 1931 werd het Veemarktcomplex in 's-Hertogenbosch - het rijksmonumentale deel dat wordt verbouwd - geopend. Het was toen het eerste grootschalige, geheel overdekte veemarkthallencomplex in Nederland waar vraag en aanbod elkaar konden ontmoeten. In 1939, 1974 en 1995 werd het Veemarktcomplex verder uitgebreid. Door een verandering in de wetgeving omtrent veemarkten, moest het Veemarktcomplex in 2003 sluiten. Eén ding is echter nooit veranderd: vraag en aanbod komen nog altijd samen in Brabanthallen 's-Hertogenbosch, tijdens de diverse beurzen, evenementen en - vanaf september 2010 - vergaderingen en congressen. De realisatie van dit project wordt mede mogelijk gemaakt met steun uit het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling, OP Zuid, Provincie Noord-Brabant en Gemeente 's-Hertogenbosch. Meer informatie is te vinden op www.brabanthallen.nl/congrescentrum .

Plaats op:
Datum: 30 juni 2009
Gerelateerde artikelen  
17-03-2010 Nieuws 1931 Congrescentrum Brabanthallen: Authenticiteit & State-of-the-art
03-09-2009 Nieuws Co-creatie voor nieuw vergader- en congrescentrum in 's-Hertogenbosch
02-12-2010 Nieuws 1931 Congrescentrum Brabanthallen geopend
25-09-2007 Nieuws Libéma beurzen & evenementen lanceert buitenkans
18-06-2007 Nieuws Libéma beurzen en evenementen: landelijke dekking op regionaal niveau
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2019 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 2,38 seconden.