Nieuws  
 

Starwood Capital heeft vandaag aangekondigd in afrondende onderhandeling te zijn met Golden Tulip Hospitality, om een alliantie te creëren tussen Starwood's budget hotel divisie Louvre Hotel en Golden Tulip.

Onder voorbehoud van het Due Diligence onderzoek verwachten Starwood Capital en Golden Tulip uiterlijk 26 juni de deal rond te hebben, waarmee de 11e grootste hotel company in de wereld ontstaat, volgens hospitality onderzoekbureau MKG Hospitality. Samen zullen Louvre Hotels en Golden Tulip over 1.070 hotels en 80.000 kamers in 40 landen beschikken. De overname betreft het volledige Golden Tulip portfolio.

Starwood Capital - een Amerikaanse hotel investerings maatschappij die los staat van de Amerikaanse hotelketen Starwood - wordt gerund door Barry Sternlicht, oprichter en voormalig directeur van Starwood Hotels & Resorts Worldwide. De organisatie bezit diverse brands, waaronder Concorde hotels & resorts, Louvre Hotels (oa. Premiere Class, Campanile en Kyriad hotels).

Rich Gomel, managing director van Starwood Capital Group, geeft aan dat het bedrijf van plan is zowel Louvre als Golden Tulip Hotels verder uit te bouwen na de overname.
"Wanneer de overname afgerond is kunnen we beter concurreren op de markt van corporate accounts, omdat we sterker vertegenwoordigd zijn in de wereldwijde distributiesystemen en -kanalen" zegt Gomel in zijn verklaring. "Daarnaast zullen franchisenemers substantiele voordelen ervaren van de omvang van de gecomobineerde portfolios."

Hans Kennedie, Managing Director van Golden Tulip, voegt toe: "De combinatie van Golden Tulip en Louvre Hotels zal inderdaad een nieuwe krachtige wereldwijde hospitality organisatie vormen, gebaseerd op Europese fundamenten. De Gecombineerde groep zal aanzienlijke synergieën weten te realiseren die ten goede komen aan zowel de klanten als de hotels."

Bronnen: MKG Hospitality, Hotels Magazine

Plaats op:
Datum: 12 juni 2009
Gerelateerde artikelen  
14-08-2009 Nieuws Starwood Capital haalt hoofdkantoor Golden Tulip weer naar Nederland
14-08-2008 Nieuws Golden Tulip wil groeien naar 1.000 hotels
25-03-2007 Nieuws Golden Tulip maakt 'Hotels van het Jaar 2007' bekend
02-03-2008 Nieuws Hoofdkantoor Golden Tulip naar Lausanne
12-02-2007 Nieuws Annexum Invest verwerft zes Golden Tulip Hotels in Nederland
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,58 seconden.