Nieuws  
 

In november 2004 is Hotel Okura Amsterdam begonnen met een ingrijpende verbouwing van de hotelkamers. De standaardhotelkamers werden aanzienlijk vergroot, van 26 vierkante meter naar 39 vierkante meter, en zijn daarmee de grootste hotelkamers binnen de vijfsterrenhotellerie in Amsterdam geworden. De verbouwing werd eind 2005 voortgezet met de ontwikkeling van THE SUITE op de 17de  en 18de etage, die in juli 2006 zijn deuren opende. Met een oppervlakte van 485 vierkante meter is THE SUITE de ruimste en meest luxueuze suite binnen de Benelux. 
Nu, in mei 2007, realiseert Hotel Okura Amsterdam de Executive Rooms, gelegen op de zes hoogste etages van het hotel.  Deze Executive Floors zijn voorzien van 57 Executive Rooms, 22 Executive Junior Suites, negen Suites en als kroonjuweel THE SUITE. De gasten die op de 17de  tot en met 22ste  etage verblijven hebben toegang tot de Executive Lounge (gelegen op de 22ste etage). De lounge is een elegante ruimte om te ontspannen of andere gasten te ontmoeten, die een panoramisch uitzicht biedt over de Zuidas van Amsterdam. De in de lounge beschikbare services omvatten: een continentaal privé-ontbijt, een aperitief met canapés, een kleine vergaderruimte en gratis high-speed toegang tot internet (breedband). Het hotel beschikt tevens over een Executive Health Club van 1.000 vierkante meter met een zwembad, een Turks stoombad, verschillende sauna’s, een jacuzzi en een ruime fitnessruimte. Gasten die op de Executive Floors verblijven, kunnen kosteloos gebruikmaken van deze Executive Health Club.
Voor de realisatie van de Executive Rooms zijn steeds twee hotelkamers omgebouwd tot één grote hotelkamer of drie hotelkamers tot twee grotere. De badkamer speelt in de nieuwe hotelkamers een centrale rol en biedt in bijna de helft van alle kamers een panoramisch uitzicht over de stad. Mede door de luxe faciliteiten – waaronder een flatscreentelevisie (waarvan een kleinere versie ook in de badkamer aanwezig is), een ruim vrijstaand bureau met volledig verstelbare leren bureaustoel, een badkamer met twee wastafels en verwarmde spiegels en een losse föhn – zijn de nieuwe kamers uniek in Amsterdam. De modernste snufjes op het gebied van de hotelkamertechniek zijn toegepast. Elke kamer is voorzien van een in-room control unit waarmee gasten de gordijnen kunnen openen en sluiten, de temperatuur kunnen instellen, de (sfeer-)verlichting kunnen regelen en de nachtlichtjes kunnen aandoen. De kamers zijn voorzien van stopcontacten voor Zwitserse, Engelse, Franse en Nederlandse stekkers, zodat de gast geen adapters of omvormers meer nodig heeft. Daarnaast zijn alle kamers, evenals de rest van het hotel, voorzien van ethernet en Wi-Fi.
Het Guest Relations-team houdt zich bezig met het welbevinden van de gasten op deze etages.

Plaats op:
Datum: 30 mei 2007
Bron: Hotel Okura Amsterdam
Gerelateerde artikelen  
28-06-2007 Nieuws Bruisende opening nieuwbouw Golden Tulip de Beyaerd
23-05-2007 Nieuws Hotel Zuiderduin breidt uit met drie zalen
15-05-2019 Nieuws Accommodatienieuws - mei 2019 (2)
08-05-2007 Nieuws Breda krijgt mogelijk nieuw vijfsterren hotel
16-12-2010 Nieuws Hotelnomade Vincent van Dijk sluit jaar af in grootste suite Benelux
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2019 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,82 seconden.