Nieuws  
 


Elke twee weken het nieuws over accommodaties overzichtelijk bij elkaar: Woudschoten opent op 20 april nieuwe vleugel - Novotel Maastricht gerenoveerd - Novotel houdt denktank-sessie voor PCO's en Meeting Planners - Mövenpick Hotel Amsterdam City Centre biedt gratis webconferencing - Green Key voor DeFabrique - Apollo Museumhotel Amsterdam naar Best Western - Voormalig Sweelinck Conservatorium wordt vijfsterrenhotel

Woudschoten opent op 20 april nieuwe vleugel

Woudschoten Conferentiecentrum zal op maandag 20 april 2009 de nieuwe vleugel in gebruik gaan nemen.  In deze nieuwe vleugel bevinden zich 36 hotelkamers, 10 zeer moderne vergaderzalen, een sfeervol restaurant en prachtig atrium. Bovendien heeft het bedrijf het huidige restaurant, entree, lounge en foyer een metamorfose gegeven. 


Novotel Maastricht gerenoveerd

Na een maandenlange periode van hard werken is het Novotel Maastricht klaar met de renovatie. De nieuwe, ruim opgezette superior-kamers zijn voorzien van trendy badkamers. Zij staan niet alleen garant voor een goede nachtrust, maar bieden tegelijkertijd het comfort dat past bij het niveau van Novotel. Het hotel beschikt na de renovatie ook over een junior suite, die onder meer is voorzien van een aparte slaap/livingruimte, twee flatscreens, een modern iPod dockingstation en een Nespressomachine. Op diverse plaatsen in het hotel kan gratis gebruik worden gemaakt van ADSL-verbindingen. In de lobby is bovendien een iMac beschikbaar, die kosteloos mag worden gebruikt. Tijdens de zomermaanden kunnen gasten terecht op het ruime buitenterras. Met uitzicht op de zomerse binnentuin en het zwembad is dit een ideale omgeving om te ontspannen.

Airconditioning Meeting@Novotel
Novotel Maastricht beschikt over zeven zalen van verschillende groottes. Bijeenkomsten kunnen altijd in een passende ruimte worden geplaatst. "Het resultaat van alle inspanningen is dat alle conferentiezalen een eigentijdse uitstraling hebben gekregen. Met de nieuwe airconditioning kan het klimaat in elke zaal afzonderlijk worden geregeld", aldus General Manager Ronald Slomp. "De nieuwe inrichting is strak, maar tegelijkertijd warm en sfeervol, en met de airconditioning direct op de gewenste temperatuur. Dus ook voor de zakelijke markt is ons hotel de perfecte keuze."


Novotel houdt denktank-sessie voor PCO's en Meeting Planners

In het kader van ‘co-creation' hield Novotel Amsterdam City een denktank-sessie met een aantal Professional Congres Organizers (PCO's) en Meeting Planners. Tijdens de bijeenkomst wisselden de deelnemers ervaringen met elkaar uit. "Wij namen niet alleen deel aan deze uitwisseling, maar hebben ook heel goed geluisterd naar de ideeën en wensen van de deelnemers", aldus Remco Groenhuijzen, General Manager van Novotel Amsterdam City. "We zijn druk bezig met de bouw van ons nieuwe congrescentrum, dus dit is een uitgelezen kans om wat tijdens de denktank-sessie op tafel kwam, heel praktisch te gaan toepassen."

Een flink aantal tips en adviezen over zowel de hardware (apparatuur, zalen, et cetera) als de software (service, personeel) wordt dan ook meegenomen in het nieuwe productaanbod. Groenhuijzen: "Het is belangrijk een duidelijk beeld te hebben van wat er leeft in deze specifieke sector. Op die manier kunnen we zo goed mogelijk aansluiten op de verwachtingen en wensen van gasten en klanten."

Half november opent Novotel Amsterdam City, gelegen aan de poort van de Zuidas, het congrescentrum van 1.300 m2 en zal ook de gehele begane grond (lobby, receptie en restaurants) compleet zijn gerenoveerd. 


Mövenpick Hotel Amsterdam City Centre biedt gratis webconferencing

Het Mövenpick Hotel Amsterdam City Centre biedt haar gasten sinds 1 april aanstaande de mogelijkheid tot gratis Webconferencing. Deze nieuwe service is het resultaat van een exclusieve samenwerking met Netviewer. Webconferencing maakt het zakelijke gasten mogelijk om via het internet te vergaderen, waardoor het eenvoudig wordt om meerdere deelnemers op korte termijn aan één ‘tafel' te krijgen. Alle computers in de business centres van het Mövenpick Hotel Amsterdam City Centre zijn uitgerust met speciale software, webcams en headsets. Hotelgasten kunnen hier kosteloos gebruik van maken.

Albert Rouwendal, algemeen directeur van het Mövenpick Hotel Amsterdam City Centre, over de nieuwe service: "Als hotel streven wij continu naar innovatieve technologische ontwikkelingen en het tegemoet komen van  de behoeftes van onze klanten. Het initiëren van technologieën als webconferencing dragen bij aan kostenbesparingen op bijvoorbeeld reiskosten. Webconferencing is de toekomst en als modern en technisch goed uitgerust congreshotel, vinden wij het van essentieel belang deze service in ons hotel beschikbaar te stellen."

Robert S. Greene, Key Account Manager Netviewer Benelux: "Mövenpick Hotel Amsterdam City Centre  en Netviewer helpen zakenreizigers optimaal gebruik te maken van hun verblijfsduur. Wat tot op heden lijfelijke aanwezigheid en langdurige telefoongesprekken naar het kantoor noodzakelijk maakte, is nu online gebracht om deel te kunnen nemen aan meetings, waardoor de productiviteit wordt verhoogd en de kosten gereduceerd. Dit alles terwijl ook gelet wordt op het groene aspect - een directe reductie van Co2 uitstoot."


Green Key voor DeFabrique
 
DeFabrique heeft haar eigen organisatie onder de loep genomen met de vraag: Hoe Maatschappelijk Verantwoord zijn wij nu eigenlijk? En wat blijkt...duurzaamheid zit in de genen. Dit wordt nu bevestigd met het Green Key Keurmerk. Een keurmerk voor bedrijven die bezig zijn met gastvrijheid en daarnaast duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen erg belangrijk vinden. 

Herbestemmen oude fabriek
De meest duurzame beslissing die DeFabrique ooit heeft gemaakt is de oude mengvoederfabriek een herbestemming geven als evenementenlocatie. De hoeveelheid energie en vervuiling die daarmee is bespaard is met geen mogelijkheid te compenseren. Daarmee is DeFabrique met recht duurzaam te noemen.

Van schoonmaak tot vruchtensap
Van het gebruik van groene stroom tot afvalscheiding, DeFabrique voldoet aan alle eisen voor het keurmerk. Daarnaast zijn de biologische producten in het cateringassortiment stevig uitgebreid. DeFabrique is bovendien testlocatie voor biologisch afbreekbare schoonmaakmiddelen.


Apollo Museumhotel Amsterdam naar Best Western

Het Museumhotel in Amsterdam gaat verder onder de vlag van Best Western Nederland. Het onlangs vernieuwde hotel is gevestigd in het hart van Amsterdam, dichtbij diverse musea, de P.C. Hooftstraat en het Leidseplein. Best Western noemt het 180 kamers tellende karakteristieke gebouw ‘een aanwinst' voor de hotelgroep. Het hotel - inmiddels al omgedoopt tot Best Western Apollo Museumhotel - maakt onderdeel uit van Apollo Hotels & Resorts. In de afgelopen twee jaar werd het pand ingrijpend verbouwd.
Bron: ZakenreisnieuwsVoormalig Sweelinck Conservatorium wordt vijfsterrenhotel

Het pand aan de Van Baerlestraat waar tot 2008 het Sweelinck Conservatorium was gevestigd, heeft een nieuwe bestemming gevonden: een vijfsterrenhotel.
 
Strukton Bouw & Vastgoed en Conservatorium BV hebben deze week de aannemingsovereenkomst getekend voor de realisatie van hotel Stradivarius. Het gebouw wordt gerestaureerd, gerenoveerd en uitgebreid. Als alles volgens planning verloopt, zal het hotel in januari 2011 opengaan voor publiek.
Bron: AT5

Plaats op:
Datum: 16 april 2009
Gerelateerde artikelen  
05-12-2008 Nieuws Convenant duurzaamheid getekend door 15 Amsterdamse tophotels
18-03-2009 Nieuws Accommodatienieuws 6 - maart 2009
31-05-2010 Nieuws Vernieuwd Novotel Amsterdam City: Prachtig congrescentrum met 610 kamers
20-01-2010 Nieuws Accommodatienieuws 2 - januari 2010
03-04-2019 Nieuws On the Move - april 2019
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2019 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,66 seconden.