Nieuws  

De internationale topconferentie over Afghanistan vindt op 31 maart a.s. plaats in het World Forum in Den Haag. Het  internationale congrescentrum is de afgelopen jaren volledig gerenoveerd en biedt onderdak aan uiteenlopende (inter) nationale conferenties. Michiel Middendorf: ‘Sinds enkele jaren profileren wij ons als het congrescentrum voor Vrede en Recht. Dat wij deze internationale topconferentie mogen huisvesten, zien wij als een beloning voor de investeringen die wij hebben gedaan. Onze leus ‘Events that shape the World' komt nu goed tot zijn recht'.  

World ForumHet World Forum is het kloppend hart van de internationale zone van Den Haag. Zo verwelkomt het congrescentrum jaarlijks onder meer de conferenties van het  International Criminal Court (ICC), de Organisation for the Prohibition of Chemical Weapons (OPCW) and The Hague International Model United Nations (THIMUN). Daarnaast biedt het World Forum ook onderdak aan uiteenlopende conferenties van ministeries en bedrijven.

Vijf vergaderhamers en Global Compact
Het afgelopen jaar werd het World Forum door Het Erkende Congresbedrijf onderscheiden met vijf vergaderhamers, de maximale score. In Nederland zijn er slechts 8 congresaccommodaties met deze score. Michiel Middendorf: ‘Daarnaast zijn wij het eerste congrescentrum in Nederland dat zich aansloot bij Global Compact-initiatief van de Verenigde Naties. Hiermee verplichten we ons in te zetten voor mensenrechten, arbeidsrechten, bescherming van het milieu en corruptiebestrijding. Afspraken die we hebben vastgelegd in een ethical program en die we in daden omzetten door het stimuleren van de milieubewuste organisatie van conferenties.'

Afghanistan conferentie
Op initiatief van de Verenigde Staten komen op 31 maart aanstaande, de  kopstukken uit de diplomatieke wereld samen in het internationale congrescentrum om te praten over de toekomst van Afghanistan. Minister Verhagen verwelkomt namens Nederland vertegenwoordigers van betrokken partners in Afghanistan, waaronder Verenigde Naties Secretaris-Generaal Ban Ki-Moon en Amerikaanse Minister van Buitenlandse Zaken Hillary Clinton.

Plaats op:
Datum: 18 maart 2009
Gerelateerde artikelen  
22-07-2008 Nieuws World Forum sluit zich aan bij United Nations Global Compact Initiative
21-04-2009 Nieuws Hotel Service maakt full-service concept World Forum compleet
14-09-2009 Nieuws Duurzaamheidsprogramma World Forum krijgt Gouden Green Key
22-04-2008 Nieuws World Forum Den Haag scoort maximaal in nationale vergaderclassificatie
06-08-2012 Nieuws Internationaal Congrescentrum World Forum behaalt goud
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2019 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,68 seconden.