Nieuws  
 

Amsterdam, 22 mei 2007 – De Eden Hotel Group neemt het Designhotel La Bergère in Maastricht over. De overdracht van zowel het vastgoed als de exploitatie geschiedt op 1 juli aanstaande. Het centraal aan de Stationsstraat van de Limburgse hoofdstad gelegen hotel gaat vanaf dat moment verder onder de naam Eden Hotel La Bergère. De overname heeft geen gevolgen voor het personeel van het hotel. De aanwinst van het 74 kamers tellende hotel past perfect in de filosofie van de Eden Hotel Group die als motto heeft; het bieden van gastvrijheid in het hart van de stad.
Strategie
Deze acquisitie is - na de recente overnames in Eindhoven en Den Haag - een verdere onderstreping van de strategie van Eden Hotel Group om binnen één tot twee jaar met een twintigtal hotels aanwezig te zijn in alle Nederlandse steden met een sterke zakelijke en toeristische vraag. Algemeen Directeur Léon Dijkstra zegt over de overname: “Maastricht is “booming”,  daar mag de Eden Hotel Group niet ontbreken. Met de veelbelovende aankoop van Hotel La Bergère hebben wij nu de gewenste goede marktpositie in ‘Europa’s kleinste metropool’ bereikt. Maastricht vormt tevens een natuurlijke springplank voor onze Europese ambities.”
Maastricht
De overdracht van het vastgoed en de exploitatie heeft geen gevolgen voor het huidige managementteam en personeel van het hotel. De Eden Hotel Group is tevens van plan het designkarakter van Hotel La Bèrgere te behouden. Frans Wientjes, Operationeel Directeur: “Wij willen daarnaast de bedrijfsvoering verdere optimalisatie op basis van onze brede ervaring met nationale en internationale distributie, marketing en sales. We zijn bovendien van plan het aantal kamers van 74 naar 109 uit te breiden”. Eden Hotel La Bergère Maastricht beschikt over een trendy loungebar La Byb, een buitenterras La Patio en een workout-ruimte La Gym. Daarnaast is er een industrieel ingerichte zaal, geschikt voor diverse bijeenkomsten tot 32 personen en kunnen gasten voor ontbijt en lunch terecht bij de exclusieve sandwich en salade shop Simply Bread. Tevens beschikt het hotel over een luxe beautysalon, een prachtige bloemenzaak en een uitmuntende  traiteur. Na de uitbreiding zal het hotel tevens beschikken over een kapsalon en een bijzonder ijssalon.
Eden Hotel Group
Met 16 hotels in de binnensteden van ondermeer Amsterdam, Rotterdam, Groningen, Leeuwarden, Enschede, Eindhoven, Den Haag en nu ook Maastricht is de Eden Hotel Group één van de grotere, onafhankelijke hotelondernemingen in Nederland. In totaal exploiteert de groep met ruim 800 medewerkers meer dan 1.940 hotelkamers in het vier- en driesterren segment en verschillende
restaurants waaronder Café Americain en FLO Amsterdam. Het vastgoed van de hotels is meestal in eigendom van de Eden Hotel Group, waarbij de leiding in handen is van de familie Dijkstra. Het bedrijf startte in 1977 met de aankoop van het 60 kamers tellende Eden Hotel in Amsterdam. Meer informatie is te vinden op www.edenhotelgroup.com.

Plaats op:
Datum: 23 mei 2007
Gerelateerde artikelen  
30-03-2007 Nieuws Eden Hotel Group neemt Sofitel Den Haag over
28-12-2006 Nieuws Eden Hotel Groep koopt Holiday Inn Eindhoven
30-03-2007 Nieuws Design Hotel La Bergère breidt uit
05-06-2008 Nieuws American Hotel wint Dutch Hotel Award 2008
06-06-2009 Nieuws Grand Hotel Amrath op één in ranglijst beste hotels van Amsterdam
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2019 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,6 seconden.