Nieuws  
 

Met de bouw van een theaterhotel en een parkeergarage onder de Van Schaeck Mathonsingel met zo'n 650 parkeerplaatsen móét volgend jaar worden begonnen.
Dat is volgens directeur Albert Krielen van de Keizer Karel Podia (KKP) de uiterste deadline voor het project. "Alle plannen liggen klaar. Het wachten is op de gemeente, want die is opdrachtgever", zegt hij. Aanvankelijk wilde de KKP het project zelf ontwikkelen. Ruim drie jaar geleden werd het plan gelanceerd voor een theaterhotel bij de Stadsschouwburg. Uiteindelijk zijn de plannen van de KKP overgedragen aan de gemeente.
Er moet een viersterrenhotel komen met een capaciteit van 125 bedden. In de naastgelegen parkeergarage onder de Van Schaeck Mathonsingel wil het theaterhotel evenveel parkeerplaatsen reserveren voor de hotelgasten. De parkeergarage is een initiatief van de gemeente.
KKP wil dat er een meerjarig contact wordt afgesloten met de exploitant van de parkeergarage. "Die garage is van levensbelang voor het hotel. Komt de garage er niet, dan wordt het hotel ook niet gebouwd."
Voor de realisering van het theaterhotel is een aantal specifieke randvoorwaarden opgesteld. "Een hele waslijst. We willen afspraken over de horeca, over zalen en zaaltjes voor congressen en bijeenkomsten. Daaraan zal de uiteindelijk bouwer moeten voldoen, want anders is het voor ons niet interessant."
Tevens houdt Krielen ook de ontwikkelingen bij FiftyTwo Degrees nauwlettend in de gaten. Daar zijn ook plannen voor een theaterzaal en een hotel. " We moeten elkaar niet onnodig gaan beconcurreren. We hebben inmiddels contact met elkaar en onderzoeken of we gezamenlijk kunnen optrekken."
Het theaterhotel wordt aan de zijde van de Van Schaeck Mathonsingel gebouwd. Een deel van de bestaande bebouwing van de schouwburg verdwijnt.
De KKP zal in ieder geval een verdieping van het theaterhotel huren om de eigen organisatie in onder te brengen.
"We zitten nu nog verspreid over de gebouwen van De Vereeniging en de Stadsschouwburg. Die situatie is verre van ideaal. Dat probleem wordt dan ook direct opgelost."
Met de realisering van het theaterhotel wil de KKP de congresmarkt verder veroveren. "Meerdaagse congressen gaan aan onze neus voorbij. Dat is met de komst van een hotel verleden tijd. Dan hebben we wat te bieden. En niet alleen op cultureel terrein, maar we kunnen onze gasten ook allerelei arrangementen aanbieden via het Uitbureau."
Bron: Gelderlander /Jaap Bak

Plaats op:
Datum: 18 mei 2007
Gerelateerde artikelen  
01-03-2008 Nieuws Nieuws van accommodaties - 4
14-01-2009 Nieuws Oosterhout profileert zich in feestjaar 2009 met congressen
31-03-2007 Nieuws Nijmegen krijgt Congres- en theaterzaal voor 4500 bezoekers
15-01-2009 Nieuws Met behulp van sms de auto terugvinden op Schiphol
06-02-2010 Nieuws Toekomst hotellerie: Betaalbare luxe
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2019 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,69 seconden.