Nieuws  
 

Als voorzitster van het NOC*NSF heeft Erica Terpstra, onder toezicht van ruim 1.000 genodigden, woensdag de officiële opening verricht van het nieuwe 4-sterrenhotel van Hotel en Congrescentrum Papendal. De nieuwe hotelvleugel is voor het Hotel en Congrescentrum Papendal de laatste grote stap van een uitgebreide metamorfose, die past binnen de ontwikkeling van het Nationaal Sportcentrum Papendal. De afgelopen jaren zijn de congres- en hotelfaciliteiten uitgebreid, is een nieuw restaurantconcept ingevoerd en is integraal de ‘passie voor sport' zichtbaar en voelbaar gemaakt. De congresfaciliteiten zijn uitgebreid en verbeterd, en nu ook de verblijfsmogelijkheden. 75 kamers, waaronder 8 suites, op 4-sterrenniveau. En, 76 kamers op  3-sterrenniveau. In totaal dus 151 kamers in een omgeving waar de passie voor sport van af straalt.

Terpstra: "Ik ben enorm trots op wat directie, management en medewerkers de afgelopen jaren hebben neergezet. Wij mogen daar allemaal trots op zijn. Prachtige vergaderfaciliteiten en nu ook prachtige verblijfsaccommodatie. Een parel op het terrein van Papendal, waarmee dit nog meer de thuisbasis voor de sport en voor de sportgerelateerde business wordt. Breder gezien blijft het Nationaal Sportcentrum Papendal zich verder ontwikkelen tot een topsporttrainingscentrum op Olympisch niveau. In die zin maakt het onderdeel uit van het Olympisch Plan 2028. Tegelijkertijd zal ook de regie over de ambities van dit plan vanaf Papendal plaatsvinden."

Uniek
De officiële opening was tevens het eerste publieke optreden van Stella van der Sluis, de nieuwe directrice van het Hotel en Congrescentrum Papendal. "Papendal heeft een unieke combinatie van topfaciliteiten en topsport die nergens in Nederland terug te vinden is. Ik ga me in de komende jaren volledig inzetten om niet alleen ons product verder te optimaliseren, maar vooral de unieke waarden van ons centrum breder bekend te maken. De mogelijkheden zijn echt ongekend."


Foto: Tijdens de officiële opening toveren de Arnhemse wethouder Sport en Economische Zaken Rita Weeda (links) en Clemens Cornielje, Commissaris van de Koningin van Gelderland (rechts) onder toeziend oog van NOC*NSF voorzitster Erica Terpstra met behulp van chromakey het oude hotel om in het nieuwe viersterren Hotel en Congrescentrum Papendal.

 


Sportieve luxe in viersterrenhotel Papendal

Arnhems ontwerpbureau Desarc concept & design tekent voor concept en interieur 
De nieuwe hotelvleugel, die is aangebouwd aan het bestaande driesterrenhotel Papendal, telt 67 kamers, zeven suites, één luxe suite en een wellnesscentrum met sauna, fitnesszaal en relaxruimte. Het concept voor de inrichting is gebaseerd op de nieuwste hoteltrends en op de identiteit van Papendal, waarin sport de hoofdrol speelt. Desarc vertaalde de eisen in een interieurontwerp met een open, warme, vriendelijke en luxe uitstraling, waarin gasten zich direct thuis voelen. ‘Met dit ontwerp maken we de identiteit van Papendal compleet. Het is de kroon op ons werk voor Papendal', concludeert René Wijnings, directeur van Desarc.

Eyecatcher
In een hotelkamer moet het niet alleen prettig toeven zijn, hij moet de gasten ook verrassen. De kamers van het viersterrenhotel Papendal voldoen ruimschoots aan deze eis. In de inrichting valt allereerst de douche op.
De transparante douchewand staat als echte eyecatcher midden in de kamer.
De slaapruimte gaat rondom de douche naadloos over in het badkamergedeelte. Door de integratie van deze twee functies lijkt de kamer ruimer. Een tweede eyecatcher is de visual aan het hoofdeinde van het bed. Een grote close-upfoto van sportattributen met een tekst die verwijst naar het relaxgevoel na een dag hard werken.

Schoon en fris
Aan de afwerking in de viersterrenkamers is bijzondere aandacht besteed. Desarc-ontwerper Sanna Eijkelestam: ‘Het doel was meer luxe en meer kwaliteit. Daarom hebben we gekozen voor heldere materialen en een tot in de puntjes verzorgde afwerking. Niet overdadig, maar juist basic en ongekunsteld. De gladde vloeren geven een schoon en fris gevoel. De bedden zijn heerlijk, de badjassen zijn verpakt als een cadeautje met een papieren wikkel eromheen, mooie slippers erbij... alles voelt fijn en lekker aan. Dat zorgt voor een bijzondere sfeer die je verrast, die iets extra's geeft wat je thuis niet hebt. Op die sfeer zijn we het meest trots.'

Samenhang
De opening van het viersterrenhotel is het voorlopige hoogtepunt van een meerjarenproject rondom de restyling van Hotel en Congrescentrum Papendal. Desarc gaf eerder de congreszalen een facelift en ontwierp het interieur van bar Dug Out en van Restaurant 20 28. René Wijnings: ‘De meerwaarde van zo'n omvangrijk project is dat we samenhang creëren. Er komt steeds meer lijn in en dat doet recht aan Papendals identiteit. Die is nu compleet. We hopen dat de gasten van het viersterrenhotel dat ook ervaren.'

Plaats op:
Datum: 30 januari 2009
Gerelateerde artikelen  
05-02-2009 Nieuws Accommodatienieuws 3 - februari 2009
08-06-2010 Nieuws Dutch Hotel Award 2010 voor Papendal
22-01-2009 Nieuws Accommodatie nieuws 2 - januari 2009
24-04-2013 Nieuws On the Move: April 2013
14-10-2009 Nieuws Nieuws van Accommodaties 21 - oktober 2009
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2019 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,65 seconden.