Nieuws  
 

Een vergadering of congres in Amsterdam wordt een nog duurdere aangelegenheid als uw deelnemers met eigen vervoer komen. Binnekort voert de dienst Infrastructuur Verkeer en Vervoer (dIVV) een prijsverhoging door, om weer aansluiting te hebben bij de tarieven op straat. Door een recente verhoging van de gemeente zijn die toegenomen tot wel 5 euro per uur.

In De Telegraaf valt te lezen dat automobilisten volgens de dIVV straks niet voor 10 uur per dag betalen maar voor 12 uur per dag. Dat betekent dat de tarieven omhoog gaan. Dagkaarten van de garages Markenhoven en Stadhuis stijgen van 38 euro naar 48 euro dit jaar terwijl de Piet Heingarage de prijs zelfs ziet toenemen van 35 naar 48 euro per dag. Garage De Kolk is de duurste garage. Hier kost een dagkaart 60 euro. Wel geldt hier nog een korting van 10 euro omdat de garage nog wordt verbouwd.

Bij de garages De Kolk en Markenhoven worden bovendien de daltarieven afgeschaft omdat deze geen extra omzet opleveren. De gemeente hoopt met de veranderde tarieven op 165.000 euro extra omzet. VVD-parkeerwoordvoerder Robert Flos verzet zich tegen de verhoging, omdat hij vindt dat de automobilist met de hogere straattarieven al genoeg betaalt.

Slimme alternatieven 
Natuurlijk zijn er in Amsterdam vele goede alternatieven - zoals trein, tram, metro, taxi en bus en ook het park&ride parkeren net buiten het centrum. Voor bedragen vanaf € 6,00 per dag kan men zo comfortabel en goedkoop in Amsterdam parkeren. Want niet iedereen is nu eenmaal bereid de auto te laten staan.

Informatie Amsterdam bereikbaar
U doet er dan ook verstandig aan om bij uw congressen in Amsterdam duidelijke informatie aan uw deelnemers te geven over de mogelijkheden die de stad biedt. De stad heeft veel nuttige informatie staan op de speciale website Amsterdam Bereikbaar .

Bron : De Telegraaf/CongresWereld  

Plaats op:
Datum: 30 januari 2009
Gerelateerde artikelen  
28-12-2007 Nieuws I Amsterdam Card biedt in 2008 nog meer mogelijkheden
14-06-2010 Nieuws Amsterdamse hotelprijzen stijgen tegen Europese trend in
16-10-2018 Nieuws Parkeren op regionale luchthavens steeds duurder, online reserveren loont
07-01-2009 Nieuws Reistip: De komende maanden extra voordelig parkeren op Schiphol met Smart …
02-04-2007 Nieuws Regardz Meeting Centers bieden voordelige treintarieven
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2019 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,59 seconden.