Nieuws  
 

Hotels gaan zich onderscheiden door wellnessproducten op de kamer aan te bieden. Onlangs opende hotel blooming in Bergen een viertal spa-kamers en twee wellness-suites om de gasten in hun eigen 'habitat' te laten ontspannen.

„De spa- en wellnesskamers dienen eigenlijk als tegenhanger van de massale saunacentra in Nederland. Er zijn mensen die liever wat meer privacy hebben als ze willen genieten van sauna, stoombad en jacuzzi", licht salesmanager Martijn Lindhout toe. De nieuwe kamers hebben een sauna of een stoombad, maar in ieder geval altijd een bubbelbad of jacuzzi.

Wellness is al erg in trek. Zo ook in de hotelsector. „Gasten kun je bijna niet meer verrassen met een goed bed en een mooie badkamer. Dat hebben mensen thuis vaak ook al. De eisen van de gast zijn opgeschroefd. Daarom zoeken wij het meer in het bieden van wellness-voorzieningen", vertelt Frans Hazen, voorzitter van de sector Hotel van Koninklijke Horeca Nederland.

Volgens Lindhout moet je juist in tijden van economische tegenwind het verschil maken door creatief te zijn. Hotel en conferentielandgoed blooming zoekt die creativiteit ook op in onder andere in ecologisch en fair trade-linnengoed, biologische producten op de kaart en zo af en toe een verrassing zoals elektrische scooters voor de gasten huren. Lindhout: „We willen iets terugdoen voor de nieuwe generatie en zijn ons bewust van onze omgeving."

Hazen wijst op de trend dat de consument op de gezonde toer gaat. „Daardoor waarderen ze ook heel erg dat er regionale producten op de kaart staan. Dan kun je je ook als duurzaam en groen profileren, dat je dus interesse hebt in je directe omgeving", aldus Hazen.

Toch ziet hij ook een paradox. „Je gasten kunnen op basis van allerlei bijproducten een boeking bij je doen, maar of ze er ook gebruik van maken is een tweede. Het aanbieden van een bijproduct maakt vaak alleen het totaalproduct aantrekkelijker."

Bron: Telegraaf

Plaats op:
Datum: 28 januari 2009
Gerelateerde artikelen  
12-11-2012 Nieuws Studentenhotel in Rotterdam ook voor toeristen
31-10-2008 Nieuws Opheffen vlucht Amsterdam-Maastricht slecht voor congressen
16-08-2011 Nieuws Wat mannen en vrouwen willen tijdens hun verblijf
09-04-2009 Nieuws Opnieuw uitbreiding voor Meetings and More
06-02-2010 Nieuws Toekomst hotellerie: Betaalbare luxe
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2019 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,54 seconden.