Nieuws  

Een traditie lijkt geboren op de derde dinsdag van januari, tijdens de tweede Big Improvement Day, kortweg de BID, georganiseerd in Amsterdam RAI. Een tegenhanger van Prinsjesdag, met een focus op positiviteit.
Topondernemers en overheidsfunctionarissen kwamen bijeen om stil te staan bij wat goed gaat in Nederland en wat nog beter kan.

Met een ongekende sprekers line-up (oa. Sir Richard Branson, John Fentener van Vlissingen, Henk Keilman, Guy Verhofstadt, Aysel Erbudak, Anne-Marie Rakhorst, Ben Woldring en Raj Patel) had dagvoorzitter Ivo Niehe een mooie en eervolle taak. De BID wordt georganiseerd door communicatiebureau Winkelman en Van Hessen uit Den Haag.

Voor een evenement dat zoveel toppers bij elkaar brengt, zowel op het podium als in de zaal en dat zoveel media-aandacht krijgt, is het cruciaal dat alle logistieke en technische zaken vlekkeloos verlopen.

BID av door ACS
foto: Dick Richards 

ACS audiovisual solutions heeft ook voor deze editie de audiovisuele faciliteiten en technische support verzorgd. ACS heeft in overleg met de organisatie veel tijd en aandacht besteed aan de voorbereidingen en uitvoering.
Wat de techniek betreft werd o.a. gebruik gemaakt van een LED wall van 7 x 3 meter (bestaande uit 200 6mm LED panels) en één van de nieuwste Barco HD projectoren, die ACS sinds vorig jaar in haar assortiment heeft. Deze projectoren geven een haarscherp beeld en hebben een enorme impact op het publiek. Ze zijn met name geschikt voor presentaties in grote zalen zoals het RAI Auditorium.
Daarnaast was ACS verantwoordelijk voor het camerawerk, de beeldregie (onder andere middels een Vista Spider), en het licht en geluid.

Toen na afloop van het evenement de organisatie van het evenement opgelucht adem kon halen over de perfecte organisatie, begon voor ACS nog een enorme uitdaging. In twee uur tijd moest namelijk alle techniek uit het auditorium van de RAI afgevoerd zijn, in verband met de musical Ciske de Rat die ´s avonds in dezelfde zaal zou worden opgevoerd. Door het voeren van een strakke regie van de afbouw (ook dit hoort bij een goede planning!) is dit gelukt, en de crew van Ciske de Rat kon zelfs vijf minuten voor de afgesproken tijd het Auditorium in om hun voorbereidingen te treffen.

Over ACS
ACS audiovisual solutions adviseert en faciliteert opdrachtgevers in binnen- en buitenland bij de realisatie van audiovisuele presentaties voor de congres-, beurs- en vergadermarktevenementen. Hiertoe beschikt ACS over een grote expertise, een breed assortiment van o.a. de meest moderne video-, licht- , geluid- en ICT-apparatuur tot middelen ten behoeve van het bouwen van zalen. 

BID

Plaats op:
Datum: 22 januari 2009
Gerelateerde artikelen  
31-01-2008 Nieuws ACS sponsort grootbeeldprojectie op station Rotterdam CS
03-12-2007 Nieuws ACS opent nieuwe vestiging in Utrecht
05-05-2007 Nieuws Hulskamp investeert in Barco projectoren met hoge lichtopbrengst
28-04-2007 Nieuws JVR heeft nieuwe projectoren voor congres/vergadermarkt
06-06-2011 Nieuws ACS loopt voorop met nieuwste HD-projectoren
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,61 seconden.