Nieuws  
 

Elke twee weken bundelen wij het nieuws over accommodaties overzichtelijk voor u in één artikel. Nieuws, verbouwingen, uitbreidingen, innovaties en andere belangrijke ontwikkelingen over en bij accommodaties vindt u hier:


Nieuw viersterrenhotel stralend middelpunt Papendal

Papendal Hotelkamer ImpressieOp woensdag 28 januari opent Erica Terpstra het nieuwe 4-sterrenhotel van Hotel en Congrescentrum Papendal.
Deze opening is een belangrijke stap in het totale revitalisatieproces van Nationaal Sportcentrum Papendal. De revitalisering is onderdeel van het masterplan van NOC*NSF  om op Papendal een Olympic Training Center tot stand te brengen.  Een totaalomgeving waar trainen, opleiden en innovatie op gebied van sport centraal staan. Met topsport als gangmaker. Het nieuwe Papendal bestaat uit de fysieke clusters: Olympic Training Centrum, Sportcampus, Sport & Innovatie Centrum, Onderwijscampus, Hotel- en Congrescentrum en sportgerelateerde kantorenhuisvesting, w.o. de koepel NOC*NSF. Ook voor de regio moet Papendal van meerwaarde zijn.
De nieuwe hotelvleugel van Hotel en Congrescentrum Papendal bestaat uit 75 viersterrenkamers, waaronder 7 extra luxe kamers, een suite met vergaderruimte en een modern wellnesscentrum met fitness en sauna. Het vernieuwde hotel biedt uitgebreide mogelijkheden voor zowel zakelijke, sportieve als rustzoekende gasten. In het bijzonder in combinatie met meerdaagse zakelijke- en sportieve evenementen.


RAI Elicium sprankelend decor voor opening Horecava

RAI_EliciumOp maandag 12 januari 2009 heeft de Horecava het RAI Elicium als indrukwekkend decor voor haar opening gebruikt. Naast de bijdragen van Jonnie Boer (De Librije) en Mario Ridder (De Zwethheul) gaf de hele entourage, inclusief aankleding en led-verlichting in huisstijl van de beurs, de opening cachet. Voor het eerst is het ‘nieuwe gezicht' van Amsterdam RAI prominent ingezet tijdens een evenement.

De grote zaal van het Elicium, ook wel ballroom genoemd, is multifunctioneel en biedt een hoogwaardig en exclusief onderkomen voor elk evenement. Tijdens Horecava 2009 (12 - 15 januari 2009) zijn de actuele horecatrends en innovaties te zien in het Elicium. De locatie is ook buitengewoon geschikt voor omvangrijke (gala)diners, productpresentaties, congressen, feesten, mode- en roadshows en bijvoorbeeld recepties.

Hart van de RAI
Het Elicium vormt het ‘hart van de RAI' en is in te zetten als stand alone locatie of als exclusief onderdeel van een groter evenement, zoals tijdens de Horecava. Het nieuwe gebouw verbindt, letterlijk, de bestaande complexen van Amsterdam RAI. Met het moderne en innovatieve Elicium is de RAI beter in staat om klanten te bedienen met hoogwaardige faciliteiten.

Gefaseerd klaar
De komende maanden wordt het Elicium verder afgebouwd. Per februari 2009 zijn de vier congreszalen klaar die honderd personen per zaal kunnen huisvesten. In september 2009 openen ook de twintig flexibele vergaderzalen op de 3e, 4e en 5e verdieping van het Elicium hun deuren.


Ikea opleidingshotel geopend 

Vorige maand opende in Delft een bijzonder hotel, het Ikea-hotel (officieel Tulip Inn Delft), waarvoor de meubelgigant een samenwerking is aangegaan met Golden Tulip voor de exploitatie.

IKEA1IKEA2IKEA3

De Ikea-vestiging langs de A13 in Delft geldt als een wereldwijd trainingscentrum voor de Zweedse meubelgigant. Het nieuwe hotel staat op een steenworp afstand van dit zogenoemde IKEA Concept Center. In samenwerking met hotelketen Tulip Inn is naast de vestiging van Ikea een hotel gebouwd dat grotendeels is ingericht met meubilair van de Zweden. Ikea staat garant voor zo'n 25% van de bezetting, de rest zal Golden Tulip uit overige business moeten halen.
 
Als gevolg van deze samenwerking is het hotel exclusief ingericht in verschillende IKEA stijlen, met IKEA meubels. Sommige meubels heeft Ikea speciaal ontwikkeld voor het hotel, maar het grootste deel van de inrichting is terug te vinden in de nieuwste collectie, zoals de stoelen Nils en Jennylund en de fauteuil Lillberg.
 
De Tulip Inn Delft geeft vorm aan een innovatief, drie-sterren hotel concept genaamd "van blijven tot wonen". Het doel van dit concept is een huiselijk comfort creëren voor haar gasten. Het is groot genoeg voor de duizenden IKEA collega's die het IKEA Concept Center bezoeken en overige gasten. Het is tevens een ongedwongen ontmoetingsplek voor zowel zakelijke bezoekers als vakantiegangers, in een sfeer waarin de IKEA know-how over binnenhuis architectuur wordt tentoongesteld.

Het hotel beschikt over 140 kamers, waarvan 116 enkele en dubbele kamers, 17 studio's en 7 kamers voor gehandicapten. Verder is er een bar, vergaderkamers voorzien van moderne apparatuur, een bibliotheek, een multi-functionele zaal, een sportschool met sauna, een binnentuin en een terras.

Hans Kennedie, President & C.E.O. bij Golden Tulip Hospitality Group: ‘Wij zijn constant bezig met het verleggen van onze grenzen door het ontwerpen van nieuwe synergieën tussen ‘hospitality' en andere wereldspelers. Het is daarom met veel plezier en succes dat wij hebben samengewerkt met IKEA om de nieuwe Tulip Inn in Delft te realiseren. Wij zijn trots op het resultaat en denken onze gasten een originele en comfortabele ervaring aan te bieden'.

Thomas Bergström, Chairman en CEO bij Inter IKEA Systems B.V. voegt hieraan toe: ‘Ik ben blij dat de goede samenwerking tussen Golden Tulip Hospitality Group en Inter IKEA Systems, gesteund door alle specialisten en aannemers, heeft geresulteerd in dit mooie hotel. Het deugt mij onze studenten van het IKEA College en overige gasten een verblijf- en woonomgeving dichtbij het IKEA Concept Center aan te kunnen bieden. Ik wens Golden Tulip veel succes toe met deze nieuwe Tulip Inn'.
 
In het blad Zakenreis stond onlangs een boeiend artikel over het nieuwe Ikea-hotel, waarin Hans Kennedie van GT en Thomes Bergström van Ikea toelichting geven op het concept. Klik hier om naar dit artikel te gaan.Opnieuw forse groei zakelijke bezoekers Burgers' Zoo in 2008

Safari_Meeting_CentreDe combinatie van goede vergaderfaciliteiten en een creatieve omgeving slaat aan bij Burgers' Zoo. Sinds eind 2006 het congrescentrum Safari Meeting Centre werd geopend kent de locatie een gestage groei. In 2008 nam het aantal bezoekers aan dit centrum met 80 procent toe ten opzichte van het jaar ervoor.

Maar ook in algemene bezoekerscijfers deed het park het goed: Vorig jaar passeerden 1.520.000 personen de kassa, terwijl dat in 2007 er nog 1.505.000 waren. In 2006 waren er 1.465.000 bezoekers.

Volgens dierentuindirecteur Alex van Hooff is de groei vooral te danken aan de opening van Burgers' Rimba op 14 mei 2008, de sterke toename van het aantal zakelijke gasten en de verdubbeling van het bezoekersaantal van de Winterse Avond(t)uren. "Burgers' Rimba is na de opening erg enthousiast ontvangen door de bezoekers", zegt Van Hooff. De Rimba is een nieuwe plek in het park waar dieren leven die afkomstig zijn uit het Maleisische tropische regenwoud. "Met name de tijgers, beren en apen zijn in korte tijd uitgegroeid tot publiekslievelingen. In 2009 wordt de Rimba nog mooier, omdat de beplanting geleidelijk aan uitgroeit tot een echte tropische vegetatie. Bovendien voelen de dieren zich steeds meer thuis."
Bron: Gelderlander/Congreswereld


Ook in 2008 groei Kapellerput

KapellerputConferentiehotel Kapellerput heeft 2008 afgesloten met een lichte omzetgroei t.o.v. het zeer succesvolle jaar 2007. Ondanks de economische tegenwind is Kapellerput erin geslaagd om de omzet op niveau te houden. Een goede spreiding van doelgroepen over verschillende branches draagt daaraan bij.

Voor 2009 zijn de vooruitzichten nog steeds positief te noemen. Een omzetgroei wordt verwacht, vooralsnog wordt gemikt op 6% groei. De gespecialiseerde conferentiemarkt is redelijk stabiel, ook in mindere economische tijden. Desondanks acht Kapellerput het wel van belang om continue te blijven innoveren in producten en diensten zoals nieuwe vormen van vergaderen in de natuur. Ook de onlangs verworven status van erkend trouwlocatie van de gemeente Heeze-Leende biedt de nodige perspectieven.

Plaats op:
Datum: 22 januari 2009
Gerelateerde artikelen  
16-08-2012 Nieuws Ikea bouwt honderd budgethotels in Europa
28-09-2007 Nieuws Nederlandse Golden Tulip topman Kennedie eerste ontvanger International Hotelier …
30-01-2009 Nieuws Nieuw Hotel completeert metamorfose Hotel- en congrescentrumPapendal
16-07-2009 Nieuws RAI start merkcampagne Elicium met introductie Elise
12-06-2009 Nieuws Starwood Capital Group lijkt winnaar te worden in overnamestrijd Golden Tulip …
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2019 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,72 seconden.