Nieuws  
 

Als organisator van bijeenkomsten heeft u van tijd tot tijd een fikse dosis creativiteit nodig. Crowne Plaza Hotels & Resorts onderzocht op welke momenten mensen het meest creatief zijn.

We zijn het meest creatief om 10u 's morgens in de douche. Dat blijkt alleszins uit een recent Brits onderzoek uitgevoerd door hotelketen Crowne Plaza Hotels & Resorts. Bovendien vergeten we onze geniaalste ideeën als we ze niet meteen opschrijven, wat we dan weer meestal doen op de achterkant van een zakdoekje of servet, aldus de enquête.

Een studie van Crowne Plaza Hotels & Resorts bij 1500 Britten heeft aangetoond dat 10u04 het creatiefste moment van de dag is. Bovendien blijkt dat juist dat kleine beetje langer opblijven inspiratie een extra boost geeft, aldus 25 procent van de ondervraagden. Die wisten ook te vertellen dat maneschijn efficiënter bleek om hun innerlijke Einstein boven te halen dan het eerste ochtendgloren. Anderzijds gaf 92 procent te kennen zich in de namiddag niet bepaald fantasierijk te voelen, met 16u33 als absoluut dieptepunt.

Maar ook de plaats waar we zijn, heeft invloed op ons denkproces. 44 procent van de deelnemers gaf immers de douche op als meest inspirerende plaats. De constante stroom helder water zou de geest stimuleren en de creativiteit prikkelen. Bijna een derde van de ondervraagden vond bovendien dat, door even weg te zijn van hun alledaagse bureau, hun fantasie met hun een loopje nam. Zo denk de Crowne Plaza Innovator en bekroonde designer Stefan Sagmeister er ook over. Hij gelooft dat een nieuwe omgeving bijzonder bevorderlijk is voor het creëren van onbevooroordeelde ideeën. Veel van Sagmeisters werk werd dan ook ontworpen in hotels overal ter wereld.

Bron: IHG

Plaats op:
Datum: 2 januari 2009
Gerelateerde artikelen  
02-08-2008 Nieuws Zakendoen gebeurt vooral tijdens bedrijfsevenementen
07-05-2010 Nieuws Waar slaapt uw PDA, telefoon en laptop?
28-11-2007 Nieuws Pleidooi voor betere congres- en vergaderstoelen
23-04-2011 Nieuws Crowne Plaza test nieuwe creatieve meeting ruimtes voor de zakelijke gasten
27-04-2009 Nieuws IHG geeft bijna 5 miljoen gratis overnachtingen weg
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,56 seconden.