Nieuws  
 

Vijftien Amsterdamse hotels hebben een overeenkomst voor meer duurzaamheid getekend met een aantal Amsterdamse stadsdelen en het milieukeurmerk Green Key. De Green Key-certificering betekent dat een bedrijf zich verplicht meer aan het milieu te doen dan de wet- en regelgeving verlangt. De overeenkomst houdt in dat de hotels de komende twee jaar 5 tot 15 procent zullen besparen op hun energie- en waterverbruik. Doel van de overeenkomst is dat Amsterdamse hotels de duurzaamste van Europa worden. Tot de ondertekenaars van het convenant behoren onder andere Mövenpick Hotel Amsterdam City Centre, het Okura Hotel, Radisson SAS, NH City Centre en het Eden Hotel Amsterdam.

De Green Key certificering  betekent dat een bedrijf garant staat voor de inzet om meer aan het milieu te doen dan de wet- en regelgeving van het bedrijf verlangt. De overeenkomst die getekend is, houdt in dat de hotels de komende twee jaar maar liefst vijf tot vijftien procent zullen besparen op hun energie- en waterverbruik. Doel van de overeenkomst is dat Amsterdamse hotels de duurzaamste van Europa moeten worden. 

Vijftien hotels in de Amsterdamse binnenstad hebben gedurende een periode van twee jaar aan een succesvolle proef meegedaan, waaruit het convenant is voortgekomen.

Albert Rouwendal, General Manager van het Mövenpick Hotel Amsterdam City Centre over het convenant:"Wij vinden het belangrijk dat wij als hotel ook bijdragen aan een beter milieu. In de proefperiode is gebleken dat we milieubewust om kunnen gaan met energie en water, zonder ons hoge serviceniveau uit het oog te verliezen. Door bovendien ons management, het personeel en de gasten te wijzen op de mogelijkheden om nog meer energie en water te besparen, gaan we duurzaam de toekomst in."

Plaats op:
Datum: 5 december 2008
Gerelateerde artikelen  
06-06-2009 Nieuws Grand Hotel Amrath op één in ranglijst beste hotels van Amsterdam
14-12-2007 Nieuws Hotel de l'Europe krijgt Green Key keurmerk
23-11-2012 Nieuws Regio Rotterdam telt bijna 5000 groene bedden
29-06-2010 Nieuws Rotterdamse hotels en congrescentra tekenen voor duurzaamheid
20-01-2010 Nieuws Accommodatienieuws 2 - januari 2010
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2019 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,62 seconden.