Nieuws  
 

Op 8 november jl. heeft staatssecretaris Frank Heemskerk van Economische Zaken het officiële startsein van Holland Art Cities gegeven.
Het kunst- en cultuurevenement opent met de tentoonstelling Erasmus in beeld in Museum Boijmans Van Beuningen. Holland Art Cities loopt van 8 november 2008 tot en met medio 2011 met als doel 200.000 extra buitenlandse bezoekers naar Nederland trekken.

Holland Art CitiesMEESTE KUNST PER KM2
Tien musea uit de steden Amsterdam, Den Haag, Rotterdam en Utrecht zorgen voor een ware kunst- en cultuurexplosie, waarmee Holland Art Cities buitenlandse bezoekers en Nederlanders de meeste kunst per km2 biedt. Binnen Holland Art Cities concentreren de musea en steden hun programmering rond drie thema's die elkaar opvolgen in de tijd. Het evenement start met het thema Internationale Invloeden gevolgd door Jong: Moderne en Hedendaagse Kunst en Design. Het evenement wordt afgesloten met Hollandse Meesters.

Met de tentoonstelling Erasmus in beeld gaat Holland Art Cities op 8 november 2008 officieel van start. De tien musea hebben zich door het eerste thema Internationale Invloeden laten inspireren. Nederlanders hebben de wereld verkend en uit vele windstreken zijn buitenlanders naar ons land gekomen. Er is altijd grote belangstelling geweest voor de gebeurtenissen elders in Europa: zo kan Nederland als een kruispunt van wegen worden opgevat die zijn weerslag heeft gehad in de kunst, cultuur en wetenschap. Dit komt tot uiting op uiteenlopende manieren in de tentoonstellingen.

DEELNEMENDE PARTIJEN
Tien musea staan garant voor de kwaliteit van het programma van Holland Art Cities: Van Gogh Museum, Hermitage Amsterdam, Rijksmuseum en het Stedelijk Museum (Amsterdam), Gemeentemuseum Den Haag en het Koninklijk Kabinet van Schilderijen Mauritshuis (Den Haag), Museum Catharijneconvent en het Centraal Museum  (Utrecht) en Museum Boijmans Van Beuningen en de Kunsthal Rotterdam (Rotterdam). Daarnaast vinden in 2009 de heropeningen plaats van de Hermitage Amsterdam en het Stedelijk Museum Amsterdam.

Voor meer informatie kijk op www.hollandartcities.com.

Plaats op:
Datum: 10 november 2008
Gerelateerde artikelen  
12-10-2007 Nieuws Holland Art Cities officieel van start
30-12-2010 Nieuws Bijna 50 miljoen extra dankzij kunst en cultuur
15-08-2011 Nieuws Toptentoonstellingen Holland Art Cities leveren ruim 1 miljard aan bestedingen …
15-03-2009 Nieuws NBTC gaat preferred partnership aan met Accor
26-02-2009 Nieuws CODART organiseert bijzonder cross-border congres
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2019 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,58 seconden.