Nieuws  
 

Het nieuw te bouwen vijfsterrenhotel aan de Seminarieweg in Breda moet het meest toonaangevende retraitehotel van Nederland worden, en misschien wel dat van de Benelux. Met de bouw is een bedrag van tussen de dertig en veertig miljoen euro gemoeid.
 Het zeer luxe hotel, met 110 kamers en suites, richt zich in eerste instantie op zakenmensen uit binnen- en buitenland, die nu nog voor een vijfsterrenhotel moeten uitwijken naar Amsterdam, Den Haag, Rotterdam of Antwerpen.
Het hotel dat de Bredase investeerder Jan Dane wil bouwen, gelegen in de oksel van de A27 en de zuidelijke rondweg, krijgt een ondergrondse parkeergarage, een toprestaurant, tennisbanen en een welnesscenter met zwembad, sauna, kapper en huid- en lichaamsverzorging. Om aan de strenge internationale normen voor een dergelijk luxe hotel te voldoen worden de kamers (40 vierkante meter) en de suites (60 m²) voorzien van alle denkbare communicatiemiddelen. Er komen kleine vergaderruimtes met mogelijkheid voor tele- of videoconferenties. Trekker is de parkachtige omgeving van het klooster met monumentale bomen en waterpartij (ruim 12 hectare) die te boek staat als landschappelijke driehoek. Een landschapsarchitect zal het bosgebiedje opnieuw inrichten en versterken. Een werkgroep waarin ook de gemeente Breda deelneemt toetst op dit moment de haalbaarheid van het plan. Dane hoopt eind volgend jaar te kunnen gaan bouwen.
Bron: BD/De Stem - Palko Peeters

Plaats op:
Datum: 8 mei 2007
Gerelateerde artikelen  
23-03-2007 Nieuws Den Haag ontwikkelt luxe congreslocatie op Landgoed Ockenburgh
26-04-2007 Nieuws Hotel De l’Europe investeert fors in uitbreiding van onder andere zalencapaciteit …
30-05-2007 Nieuws Executive Floors Hotel Okura gereed – grootste 5-sterren kamers in Amsterdam …
03-10-2008 Nieuws Bouw City Inn hotel op Oosterdokseiland gestart
23-05-2007 Nieuws Hotel Zuiderduin breidt uit met drie zalen
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2019 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,75 seconden.