Nieuws  
 

De afgelopen weken regende het prijzen en awards voor de diverse Nederlandse congres- en vergaderaccommodaties. Nationale awards, maar ook prestigieuze internationale erkenningen kunnen bij de hotels en vergadercentra bijgeschreven worden. Een overzicht:


NH Grand Hotel Krasnapolsky Meest Markante horecaondernemer van de afgelopen 125 jaar
Koninklijke Horeca Nederland bestaat 125 jaar en heeft bekend gemaakt dat het Amsterdamse NH Grand Hotel Krasnapolsky de Meest Markante horecaondernemer is van de afgelopen 125 jaar. In de Nieuwe Kerk werd dit bekend gemaakt door de voorzitter van de brancheorganisatie. In aanwezigheid van de hooggeplaatsten nam Caroline Receveur, regiodirecteur van NH Hoteles voor Amsterdam waaronder NH Grand Hotel Krasnapolsky behoort, deze prestigieuze titel in ontvangst.
Het NH Grand Hotel Kransnapolsky is een vijfsterren hotel aan de Dam in Amsterdam  met een rijke geschiedenis en bijzonder erfgoed. Om in aanmerking te komen voor deze benoeming moesten de deelnemers voldoen aan een aantal criteria waaronder het bijdragen aan een beter imago voor de branche en continue inspelen op veranderingen in de samenleving. Dit hotel is al voor 1880 gesticht en maakt nog elke dag haar nationale en internationale reputatie waar. Voortdurend werkt het hotel aan verbeteringen die de gastvrijheid van het hotel blijven garanderen.

De directeur van NH Grand Hotel Krasnapolsky, Anita Bos, is zeer vereerd met deze prestigieuze titel: "Het hotel staat zowel voor een rijke historie als voor noviteit. Al in de 18de eeuw werden materialen gebruikt voor de bouw van de bijzondere Wintertuin die toen nog nieuw waren. Eind 19de eeuw was het hotel het enige in Amsterdam dat warm water en telefoons in de kamers kon bieden. Ook vandaag de dag zorgen we, met ons oog voor detail van decoratie tot producten, voor doorlopend nieuwe concepten. We blijven verrassen. Op deze wijze houden we de filosofie van het hotel in stand."


World Travel Awards voor Hotels van Oranje, Sheraton Amsterdam Airport, The Dylan en GTResort Fontana Bad
De World Travel Awards zijn het resultaat van de meningen van 167.000 reisprofessionals uit de hele wereld. In 1993 zijn de World Travel Awards opgericht om de enorme prestaties in alle sectoren van de reisindustrie te waarderen. De World Travel Awards geven internationale erkenning voor de excellente faciliteiten en service die luxe hotels bieden. Zo differentiëren de winnende hotels zich van goede tot buitengewone en bijzondere hotels. De resultaten van de World Travel Awards komen onder andere ook tot stand door een panel van 50 vooraanstaande tour operators en travel industry consultants. Dit panel ontvangt continu feedback hoe gasten hun verblijf bij hotels ervaren.

Sheraton Schiphol Europa's beste luchthavenhotel
Het Sheraton op Schiphol is verkozen tot Leading Airport Hotel in Europa, en heeft daarmee de bijbehorende World Travel Award gewonnen. Sheraton Schiphol is het enige hotel dat een internationale World Travel Award pakt. Het hotel won het in zijn categorie van zes andere genomineerden: Hilton Airport Hotel in Kopenhagen, Hilton op Londen Heathrow, Mempinski Munchen Airport, Rasisson SAS op Londen Stansted, Renaissance Airport Hotel Barcelona en Sheraton Airport Hotel Parijs.

Vorig jaar pakte Sheraton Schiphol nog de Award voor Leading Conference Hotel in Nederland, een categorie die dit jaar niet meer bestond. Het Amstel hotel sloeg in 2007 én in 2006 de dubbelslag door beide jaren zowel de Award voor Leading Hotel als die voor Leading Business Hotel in de wacht te slepen.

De Hotels van Oranje verkozen tot Netherlands' Leading Business Hotel
De Hotels van Oranje hebben dit jaar de titel overgenomen van een ander toonaangevend bedrijf in Nederland namelijk het Intercontinental Amstel Hotel in Amsterdam, dat in 2006 en 2007 was gekozen tot Netherlands' Leading Business Hotel. 
Commercieel directeur Jaap Liethof: "Wij zijn erg verheugd met deze award, omdat dit onderstreept dat de Hotels van Oranje ‘leading' zijn op de internationale markt en wij zeer goede relaties onderhouden met internationale reisprofessionals."

Netherlands Leading Hotel & Leading Spa Resort
Het hoofdstedelijke Dylan hotel mag een jaar lang de nationale Leading Hotel titel voeren, terwijl Golden Tulip resort Fontana Bad Nieuweschans is het Leading Spa Resort.
In 2006 won Golden Tulip Nieuweschans ook al in de categorie beste spa hotel, vorig jaar was die Award voor het Kurhaus.
 
Via de link http://www.worldtravelawards.com/winners2008-8  treft u een overzicht van alle Award Winnaars.                                                                                                                                                                                                                                                                                         


Amrâth Grand Hotel de l'Empereur wint Keeping Up 2008

Het Amrâth Grand Hotel de l'Empereur heeft de tweede Keeping Up Award gewonnen. Zij mogen zich daarom een jaar lang de 'Beste Housekeeping Afdeling van Nederland' noemen.
Na een spannende de finale, waarin alle tien de finalisten zich in een presentatie van hun beste kant lieten zien, was er volgens de jury maar één winnaar mogelijk. Het Amrâth Grand Hotel de l'Empereur had op alle onderdelen (Inschrijving, Mystery Guest en Presentatie) het meest constant gepresteerd. Bij de resultaten van alle drie de wedstrijdelementen was de Housekeeping van het winnende hotel namelijk bovenin te vinden. Dat het hotel blij was met de titel, bleek wel uit de grote uitbarsting van vreugde op het moment van bekendmaking.

De jury, bestaande uit Sepp Rickli (Koninklijke Horeca Nederland, juryvoorzitter), Vincent Morsink (NHTV Internationaal Hoger Onderwijs te Breda) en Maria Santos (NH Barbizon Palace, winnaar van Keeping Up 2007), was zeer te spreken over de inzet en het enthousiasme van alle tien de finalisten. De genomineerde hotels hadden er in de finale dan ook alles aan gedaan om hun hotel, én niet te vergeten Housekeeping in het algemeen, op de kaart te zetten.

Het winnende hotel nam naast de titel ‘Beste Housekeeping Afdeling van Nederland' en de tweede Keeping Up Award ook de cheque van 1.500,- euro vanuit het Pakhuis De Zwijger in Amsterdam mee naar Maastricht.Efteling komt als beste Nederlandse attractiepark uit de bus

Attractiepark de Efteling in Kaatsheuvel is uitgeroepen tot de best gewaardeerde dagattractie van Nederland. De waardering van het publiek lag gemiddeld op een 8,23.
Het Noorder Dierenpark in Emmen volgt met een 8,12 op de tweede plaats en het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem eindigde met een 7,97 als derde. Dat komt naar voren uit de Dagattractiemonitor van GfK Panel Service Benelux onder 8.000 respondenten uit de GfK Consumer Jury.

Terwijl de attracties in de top elkaar niet erg ontlopen, krijgen de outletcenters relatief lage beoordelingen. Deze variëren van een 6,07 voor Rosada in Roosendaal en een 7,05 voor de outlet van Roermond.
Bron : NRIT Actueel 

 


DesIndes Hotel van het Jaar

Hotel Des IndesHotel DesIndes in Den Haag is door de culinaire gids GaultMillau uitgeroepen tot Hotel van het Jaar. Wethouder City Marketing van Den Haag, Frits Huffnagel, reikte de hotelprijs uit.
Tijdens deze avond is het hotel beloond voor haar onberispelijke service, de unieke & authentieke uitstraling van het hotel en de combinatie warmte & design die beroemde Interior Designer Jacques Garcia heeft weten neer te zetten.
Al met al een majesteus totaalplaatje voor Hotel Des Indes, bekend om haar historische grandeur en elegantie.

Een hotel waar je geweest moet zijn alvorens het te kunnen geloven. Eerder al mocht het hotel twee tevens bijzondere awards in ontvangst nemen: de eerste award ging uit voor beste Hotel Concept, de tweede award was de Dutch Hotel Award 2006.
Nu, twee jaar later, mag het Haagse hotel trots zijn op deze nieuwste award die zeker een speciale plaats in het hotel gaat krijgen.

Kijk op de site van Gault Milleau voor alle winnaars bij de restaurants.


CitizenM maakt weer kans op Hospitality Award

CitizenM won vorig jaar de Hospitality Award in de categorie ‘meest innovatieve concept'. Ook dit jaar is het hotelconcept genomineerd voor een Award.De Hospitality Awards gelden als een van de meest prestigieuze onderscheidingen wereldwijd in de hotellerie. Op 18 november worden de Awards uitgereikt in meer dan 15 categorieën. Uit de door hotelconsultant MKG Groep genomineerden worden door een jury van 40 professionals uit de hotelbranche, toerisme en pers de winnaars gekozen.

Vorig jaar moest CitizenM het nog opnemen tegen Qbic, nu is er slechts één Nederlandse genomineerde.
Bron: Misset Horeca

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Plaats op:
Datum: 6 november 2008
Gerelateerde artikelen  
16-10-2007 Nieuws Amstel Hotel wint twee oscars voor de reiswereld
14-12-2015 Nieuws World Travel Awards uitgereikt
04-11-2007 Nieuws Nederland pakt vier prijzen bij prestigieuze World Travel Awards
06-10-2008 Nieuws Finalisten Keeping Up 2008 zijn bekend
03-10-2010 Nieuws KLM en Sheraton Nederlandse winnaars World Travel Awards 2010
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2019 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 2,59 seconden.