Nieuws  
 

2007 is het jaar waarin een grote doorbraak op het gebied van telefonie aan boord van vliegtuigen bereikt gaat worden. Dit jaar starten diverse Europese luchtvaartmaatschappijen – waaronder Air France en KLM – met proeven om tijdens de vlucht reizigers de mogelijkheid te bieden van hun eigen mobiele telefoon gebruik te maken. Hierdoor worden (zaken-)reizigers beter bereikbaar en kan veel adequater gecommuniceerd worden, waardoor reizen en afspraken een stuk efficienter kunnen gaan verlopen (nu is iemand de vele uren tijdens een vlucht onbereikbaar).
Al jaren bestaat twijfel of mobiele telefoons de navigatie en communicatiesystemen kunnen verstoren. Onderzoeken op dat gebeid hebben tot nu toe te weinig eenduidige resultaten opgeleverd.
Terwijl de Amerikaanse autoriteiten hebben besloten om het verbod op het gebruik van de gsm in stand te houden, zullen in Europa diverse proeven gedaan worden en wordt dit jaar mobiel bellen aan boord geïntroduceerd.
Airbus introduceerde recentelijk het OnAir GSM systeem van communicatiebedrijf SITA tijdens de Aircraft Interiors Expo in Hamburg, dat later dit jaar getest zal worden in onder andere de nieuwe A318 toestellen. Air France heeft de primeur met het eerste toestel dat met OnAir is uitgerust. Passagiers kunnen dan met hun eigen mobiele telefoon en GPRS-apparatuur bellen en sms-jes en e-mails versturen en ontvangen.
Ook Boeing heeft een soortgelijk systeem op de markt gebracht - Connexion by Boeing, waarmee nu ook getest worden.
Experts verwachten dat de markt van het aantal passagiers dat mobiel wil bellen tijdens de vlucht in 2009 gegroeid zal zijn naar meer dan 700 miljoen, waarbij het tegemoetkomen aan de communicatiewensen van de reizigers onderdeel wordt  van het serviceaanbod van de maatschappijen.

Plaats op:
Datum: 6 april 2007
Gerelateerde artikelen  
14-04-2009 Nieuws Mobieltje niet langer taboe in de lucht
25-05-2012 Nieuws Voor veel vliegtuigpassagiers is mobiel bellen aan boord irritant
11-07-2007 Nieuws KLM introduceert nieuwe service: Inchecken via mobiele telefoon
08-09-2008 Nieuws Nu ook instappen met mobiele telefoon bij KLM
27-06-2007 Nieuws VS eist tien vingerafdrukken van buitenlandse passagiers
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2019 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,62 seconden.