Nieuws  
 

Een theaterzaal annex congres/expositieruimte waar 4500 bezoekers in kunnen. De E-Box, experience-box, zo gaat het nieuwe gebouw heten dat verrijst naast FiftyTwoDegrees aan de Nieuwe Dukenburgseweg.
Het wordt een event - center, zegt Ron Lubbers. Hij is directeur van ICE - ontwikkeling, de ontwikkelaar van het project. De E-Box is onderdeel van het complex dat hier gebouwd wordt. Verder is een hotel met 100 tot 120 kamers gepland. Volgens Lubbers gaat het 'over de duim gerekend' om een investering van zestig miljoen euro.
Of er een markt is voor zo'n enorme theaterzaal annex congrescentrum? Lubbers is er van overtuigd. "Grote digitale shows, internationale theaterproducties maar ook medische congressen met hoogwaardige exposities over cardiologie bijvoorbeeld, zullen hier te zien zijn. We willen hier niet de huishoudbeurs met tienduizend bezoekers, maar meerdaagse events en shows." Eind 2008/begin 2009 start de bouw. De plannen zijn onderdeel van fase 1b van FiftyTwoDegrees. Fase 1a is het zeventien verdiepingen tellende zwarte gebouw.
Het businesscenter dat een onderkomen krijgt op de hoogste verdieping van FiftyTwoDegrees - 'het mooiste plekje'- is meer dan een World Trade Center. Dat zegt Ron Lubbers, directeur van ICE-ontwikkeling.
"Werkplekken, ontvangstruimte, een restaurant - die vind je ook in een World Trade Center. Maar wij doen ons uiterste best om een beleving op te roepen. Het ontmoeten, dat staat centraal aan FiftyTwoDegrees. We willen samenwerken, innovatie stimuleren."
Ondernemers die lid zijn van Club 52 zoals zoals de businessclub heet, kunnen hiervan gebruik maken. Regionale ondernemers kunnen zich ook hierbij aansluiten. Wat het lidmaatschap kost, kan Lubbers nog niet zeggen. Club 52 rekent dit jaar op tussen de honderd en tweehonderd leden.
Bron: De Gelderlander - Jacqueline van Ginneken

Plaats op:
Datum: 31 maart 2007
Gerelateerde artikelen  
28-09-2010 Nieuws FiftyTwoDegrees Congres, meeting en eventcenter opent nieuwe zalen
18-05-2007 Nieuws Theaterhotel en parkeren bij schouwburg
24-08-2016 Nieuws Accommodatienieuws - augustus 2016 (2)
16-04-2009 Nieuws Exposanten VS verwachten daling beursbudget van 17 procent
24-09-2009 Nieuws Amsterdam RAI opent grootste congrescentrum van Europa
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2019 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,85 seconden.