Nieuws  
 

Zakenreisorganisatie BCD Travel biedt haar klanten vanaf 1 april 2007 de mogelijkheid milieuvriendelijk op zakenreis te gaan. Klanten kunnen ervoor kiezen om de uitstoot van broeikasgassen, die het gevolg zijn van hun vliegreis, te compenseren door een klein bedrag bovenop de ticketprijs te betalen.
Ook BCD Travel zelf past haar reisgedrag aan door de CO2-uitstoot van zakelijke vliegreizen van haar eigen medewerkers te compenseren.
“BCD Travel voelt zich sterk verantwoordelijk voor de volgende generatie. Sinds 2005 zijn wij ISO 14001 milieu gecertificeerd. En naar aanleiding van een succesvolle pilot hebben wij nu al een aantal klanten dat via ons de CO2 uitstoot van haar zakelijke vliegreizen compenseert,” aldus Bert Verschoor, managing director BCD Travel.
Uit onderzoek van BCD Travel blijkt dat het te compenseren bedrag tussen twee en vijf procent van de ticketprijs ligt. Voorbeeld: bij een retourticket van Amsterdam naar New York is de CO2 uitstoot per persoon ongeveer 1,3 ton. De compensatiekosten bedragen in dit geval ruim zestien euro. De kosten van klimaatcompensatie worden voor deelnemende organisaties automatisch opgenomen in de facturatie van BCD Travel.
Voor compensatie heeft BCD Travel een partner gevonden in GreenSeat, onderdeel van KlimaatNeutraal Groep. Klimaatneutraal Groep compenseert de uitstoot met CO2 uit duurzame energieprojecten en bosprojecten rond de wereld. Hiermee wordt de uitstoot voorkomen danwel gereduceerd. Onafhankelijke organisaties verifiëren en certificeren de hoeveelheid uitstoot die door deze projecten is opgeslagen en/of voorkomen.
Bron: Zakenreisnieuws

Plaats op:
Datum: 17 maart 2007
Gerelateerde artikelen  
25-09-2009 Nieuws Parthen Group gaat klimaatneutraal werken
05-12-2009 Nieuws Compensatie CO2 uitstoot vliegreizen geen prioriteit voor bedrijven
12-02-2008 Nieuws CO2-compensatie onder vuur
27-04-2007 Nieuws Milieubewustzijn bedrijven kan beter
19-12-2012 Nieuws Steeds meer reizigers compenseren CO2
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,54 seconden.