Laatste nieuws
 
 
  In the spotlight  

Hare Majesteit Koningin Máxima houdt woensdagochtend 4 november een toespraak tijdens de derde World Conference of Women’s Shelters in het World Forum in Den Haag. De internationale conferentie voor vrouwenopvang biedt een platform voor het delen van ervaringen en ideeën met het uiteindelijke doel tot een internationale aanpak voor de preventie van geweld tegen vrouwen en kinderen te komen.

Na het plenaire gedeelte woont Koningin Máxima een deel van de workshop ‘Effective social and economic reintegration of women’ bij. De ochtend van 4 november staat in het teken van economische zelfstandigheid, dat voor vrouwen die geconfronteerd worden met huiselijk geweld de basis vormt voor het opbouwen van een nieuw en zelfstandig leven. Daarnaast gaat de conferentie onder meer over duurzame financiering, samenwerking in internationale conventies als de Verenigde Naties en de Wereldgezondheidsorganisatie, het vergroten en verstevigen van het internationale netwerk, het wereldwijd agenderen van geweld tegen vrouwen en het creëren van wetgeving.

Ook Hare Koninklijke Hoogheid Kroonprinses Mary van Denemarken is op woensdag 4 november bij de conferentie aanwezig. Zij zet zich met de Mary Foundation in voor vrouwen en kinderen die slachtoffer zijn van geweld. De stichting verzorgt tijdens de conferentie twee workshops en Kroonprinses Mary houdt op donderdag 5 november een toespraak.

In totaal nemen ongeveer duizend mensen uit meer dan honderd landen deel aan de conferentie in Den Haag. Minister Bussemaker van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap opent dinsdagmiddag de meerdaagse conferentie. Ook staatssecretaris Van Rijn van Volksgezondheid, Welzijn en Sport woont een deel van de conferentie bij. De conferentie duurt van 3 tot en met 6 november.

Eerdere edities van de meerdaagse conferentie vonden plaats in 2008 in Alberta, Canada en in 2012 in Washington. De conferentie in Den Haag wordt georganiseerd op verzoek van het Global Network of Women’s Shelters (GNWS) door Stichting Vrouwenopvang Nederland met steun van verschillende partners.

Plaats op:
Datum: 13 oktober 2015
Gerelateerde artikelen  
14-05-2010 Nieuws Koninklijke afsluiting internationale kinderarbeidconferentie in World Forum …
15-11-2016 Nieuws Defensie organiseert groot internationaal congres in World Forum
15-11-2016 In the spotlight Defensie organiseert groot inernationaal congres in World Forum
02-11-2016 In the spotlight VN-conferentie Public Service Day 2017 in World Forum
14-12-2008 Nieuws Accor biedt Blijf Groep Zaanstreek steun
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2019 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 0,24 seconden.